Suodatinkahvi (filter coffee)

Tietoa Black Crow White Pigeon -erikoiskahveista
Black Crow White Pigeon -kahvi tarjoaa mahdollisuuden tutustua specialty-kahvien maailmaan – tämän kahvisarjan päähenkilöt Black Crow ja White Pigeon kertovat kiehtovia tarinoita erityislaatuisista kahveista ja johdattelevat unohtumattomalle makujen matkalle, johon mahtuu niin tummia, vahvoja ja maanläheisiä makuvivahteita kuin hentoa aromikkuuttakin. Jokainen Black Crow White Pigeon -erikoiskahvi on numeroitu luvuin 1–24: aloita seikkailusi erikoiskahvien maailmassa mistä luvusta tahansa ja katso, minne tarina sinua johdattaa. Saat itse toimia tarinan sankarina – valitsemasi valmistusmenetelmä ratkaisee, millaiset makuvivahteet kahvissa korostuvat!Aloita matkasi specialty-kahvien maailmaan
Päivittäinen kahvihetki on monelle meistä tärkeä rutiini – siksi kaikki KahviKaverin kahvit on suunniteltu päivittäisiin kahvihetkiin sopiviksi! Caprisette-kahvien avulla pääset nauttimaan pehmeämmistä makuelämyksistä ja Parallel-tuotesarjan kahvit tarjoavat selkeitä ja erottuvia makuja… mutta jos kaipaat kahvihetkiin jotain uutta ja erilaista, valitse Black Crow White Pigeon -kahvit – ne tarjoavat erityisen laadukkaita kahvielämyksiä ja tekevät vaikutuksen sekä kokeneisiin kahviharrastajiin että kahvinoviiseihin. Jokainen Black Crow White Pigeon -specialty-kahvi on valmistettu specialty-laatuisista yhden alkuperän arabica-pavuista – näin laadukkaita kahveja ei käytetä kahvisekoituksiin, sillä niiden omaleimaiset maut halutaan säilyttää mahdollisimman hyvin. Specialty-kahvit ovat parhaimmillaan sellaisinaan nautittuina, minkä vuoksi suosittelemme juomaan ne mustana. Vain 10 % koko maailmassa tuotetuista kahveista on specialty-kahveja, jotka on pisteytetty Specialty Coffee Association -yhdistyksen tiukkojen kriteerien mukaan. Jokainen Black Crow White Pigeon -kahvi sijoittuu pisteytykseltään välille 80–88. Tällainen pistemäärä on upea saavutus: 85–88 pisteen specialty-kahveja pidetään erinomaisina ja 80–84,99 pisteen kahveja erittäin hyvinä. Mitä korkeampi pistemäärä, sitä vaikuttavampi ja kiehtovampi maku! Jos haluat tutustua eri kahvinviljelyalueiden ainutlaatuisiin makuihin, Black Crow White Pigeon tarjoaa siihen erinomaisen mahdollisuuden. Tästä tuotesarjasta löydät erilaiset kahvipavut ja jauhetut kahvit, joista jokaisella on kerrottavanaan oma poikkeuksellinen tarinansa – kahvin matka alkaa siitä hetkestä, kun kahvipensas istutetaan, ja jatkuu aina siihen hetkeen asti, kun nautit ensimmäisen siemauksen.Mikä tekee Black Crow White Pigeon -kahveista erikoislaatuisia?
Kaikki Black Crow White Pigeon -kahvit kasvatetaan suurella rakkaudella ainutlaatuisissa ympäristöissä ja olosuhteissa, ja niiden maku ja laatu määräytyvät maaperän ja mikroilmaston mukaan. Specialty-kahveja viljellään ylängöillä ympäri maailman – korkealla kasvaneiden kahvien kypsymisprosessi on hitaampi, minkä ansiosta kahviin kehittyy monitahoisempi makumaailma. Jokainen Black Crow White Pigeon -erikoiskahvi tarjoaa ainutlaatuisen makuelämyksen, mutta samalla viljelyalueella tai maanosassa kasvaneilla kahveilla on myös joitakin yhteisiä piirteitä:Afrikkalaiset kahvit
Etiopia ja Uganda ovat todellisia kahviparatiiseja, joissa tuotetaan poikkeuksellisen laadukasta kahvia. Näillä alueilla viljelty Black Crow White Pigeon -kahvi tarjoaa ainutlaatuisia kahvielämyksiä – nauti mehevän hedelmäisestä ja kukkaisesta makuprofiilista sekä teetä ja viiniä muistuttavista vivahteista!
Aasialaiset kahvit
Aasialainen kahvi on nyt suositumpaa kuin koskaan, ja Myanmarin ja Vietnamin kaltaisten maiden kahvimarkkinat ovat kasvaneet tasaisesti viime vuosina, kun Aasiassa on keskitytty erityisesti korkealaatuisten kahvien viljelyyn. Tältä alueelta peräisin olevat Black Crow White Pigeon -erikoiskahvit tunnetaan omaleimaisesta maustaan, jota kuvaillaan usein karvaaksi, ja jossa on mausteisuutta sekä suklaan, tupakan, punaviinin ja puun vivahteita.
Eteläamerikkalaiset kahvit
Eteläamerikkalainen specialty coffee -kahvi tarjoaa herkullisia makunautintoja – jos olet kokeilemassa specialty-kahveja ensimmäistä kertaa, aloita Etelä-Amerikasta! Suosittelemme tutustumaan etenkin brasilialaisiin ja kolumbialaisiin kahveihin, jotka hurmaavat tasapainoisilla mauillaan, luontaisella makeudellaan ja herkullisilla suklaan, pähkinöiden ja hedelmien vivahteillaan. Etelä-Amerikasta peräisin olevat Black Crow White Pigeon -kahvit ovat yleisesti ottaen vähemmän hapokkaita kuin afrikkalaiset, ja miedompia kuin aasialaiset kahvit.
Keskiamerikkalaiset kahvit
Nauti herkullisista kahveista: keskiamerikkalaiset kahvit Guatemalasta Nicaraguaan ovat maultaan monipuolisia, ja voivat sisältää niin trooppisen hedelmäisiä kuin pähkinäisiäkin makuvivahteita. Yhteistä kaikille Keski-Amerikan kahveille on niiden ainutlaatuinen makuprofiili ja omaleimainen luonne.
Haluatko lähteä maailmanympärimatkalle omalta kotisohvalta käsin? Tilaa keskipaahtoinen Black Crow White Pigeon -kahvinmaistelupakkaus! Pääset nauttimaan useista erilaisista kahveista, jotka esittelevät nicaragualaisten, brasilialaisten ja etiopialaisten kahvien omaleimaisia piirteitä. Korkealaatuisista arabica-pavuista valmistettu kahvi tarjoaa täydellisiä makunautintoja! Tätä tuotesarjaa kehittäessämme olemme huomioineet myös kofeiinittomia kahveja suosivat kahvinystävät. Vaikka et syystä tai toisesta voisikaan nauttia kofeiinia, voit silti herkutella specialty-kahveilla! Black Crow White Pigeon Colombia Decaf on erinomainen kahvi, jonka avulla voit nauttia specialty-kahvin hämmästyttävistä mauista ilman huolta kofeiinin aiheuttamista haittavaikutuksista.Valitse omaan makuusi sopivin Black Crow White Pigeon -kahvi
Specialty-kahvin pitkä ja vaiherikas matka kiteytyy lopulta siihen hetkeen, kun kahvi uutetaan ja nautitaan. Jotta Black Crow White Pigeon -kahvit paljastavat kaikkein parhaimmat ominaisuutensa, kahvin paahtoon, prosessointimenetelmään ja uuttotapaan täytyy kiinnittää aivan erityistä huomiota.Paahto
Kahvia voi valmistaa monella eri tapaa, ja jokainen uuttomenetelmä tuo kahvipavuista esiin erilaisia vivahteita. Kaksi suosituinta valmistustapaa ovat espresso ja suodatinmenetelmä. Molemmat niistä sopivat Black Crow White Pigeon -sarjan kahveille, kunhan valitset kahvin paahtoasteen suosimasi valmistusmenetelmän mukaan. Espressokahvi mahdollistaa voimakkaan makuiset kahvinautinnot, ja Black Crow White Pigeon -erikoiskahvi vie espressoelämykset aivan uudelle tasolle – valmista täyteläistä ja intensiivisen makuista kahvia, jonka ainutlaatuinen aromikkuus ja monitahoisuus on mahdollista saavuttaa vain korkealaatuisten kahvien avulla. Jos nautit rohkeista mauista ja juot kahvisi mieluiten mustana, valitse keski- tai tummapaahtoinen espressokahvi. Suodatinkahvi tuo esiin kahvipapuihin kätkeytyvät hienovaraiset makuvivahteet ja mahdollistaa voimaiset, rungoltaan silkkiset ja erityisen puhtaan makuiset kahvielämykset. Valitse vaalea paahto, jotta saat suodatinmenetelmällä valmistetusta specialty-kahvista mahdollisimman paljon irti.Prosessointimenetelmä
Kun etsit omaan makuusi sopivaa Black Crow White Pigeon -kahvia, kiinnitä huomiota myös siihen, millaista prosessointimenetelmää kahvin valmistuksessa on käytetty. Kahvipapujen prosessointimenetelmä vaikuttaa merkittävällä tavalla kahvin lopulliseen makuun ja runkoon. Aurinkokuivaus (natural) antaa pavuille runsaamman, makeamman maun ja täyteläisemmän rungon. Pesumenetelmä (washed) tuo kahviin puhtaita, mietoja makuja sekä kevyen rungon ja voimakkaan hedelmäisiä vivahteita. Puolipesu-menetelmällä (honey) saadaan aikaan keskitäyteläinen runko ja makean hedelmäisiä tai teetä muistuttavia vivahteita. Anaerobisesti prosessoitu kahvi taas on erityisen hedelmäistä ja vivahteiltaan upean eksoottista.Uuttotapa
Pohdi tarkkaan myös sitä, millä tavalla aiot kahvin uuttaa. Valitsemastasi menetelmästä riippuen saat pavuista esiin erilaisia ominaisuuksia, eli eri menetelmiä kokeilemalla voit nauttia monipuolisesti erilaisista vivahteista! Vaaleapaahtoinen Black Crow White Pigeon -kahvi sopii erinomaisesti suoraan kuppiin uutettavaksi tai suodatinkahvin valmistukseen esimerkiksi suodatinkahvinkeittimen, pressopannun, Chemex-keittimen tai AeroPressin avulla – myös cold brew -kahvin valmistusta kannattaa kokeilla! Suodatinmenetelmällä valmistettu erikoiskahvi voi olla hapokasta, mutta se ei ole huono asia. Korkealaatuisimmat specialty coffee -kahvit ovat itse asiassa ainoita kahveja, joissa voi havaita tällaisia erityislaatuisia, makeahkoa viiniä tai trooppisia hedelmiä muistuttavia hapokkaita vivahteita! Keski- ja tummapaahtoisia Black Crow White Pigeon -kahvipapuja kannattaa hyödyntää erityisesti täysautomaattisissa kahvikoneissa, espressokeittimissä ja mutteripannuissa. Jokainen edellä mainituista valmistusvälineistä tuo kahviin omat erityispiirteensä, mutta lopputuloksena on välineestä riippumatta kohtuullisen nopeasti valmistuva kupillinen kahvia, joka on maultaan rohkeaa ja voimakkaan aromikasta.Musta vai valkoinen?
Tästä tuotesarjasta löytyy monia eri vaihtoehtoja, joista valita – siksi annamme pienen vinkin: makuvivahteiltaan hedelmäiset, kukkaiset ja marjaiset Black Crow White Pigeon -erikoiskahvit on pakattu valkoisiin tuotepakkauksiin, kun taas maanläheisten ja makuvivahteiltaan suklaisten kahvien pakkaus on musta. Pakkauksista löytyvillä numeroilla (1, 2, 3... 24) puolestaan on kaksi merkitystä – niiden on tarkoitus muistuttaa kirjan lukuja (jokaisella näistä kahveista on kerrottavanaan oma ainutlaatuinen tarinansa), ja toisaalta niiden avulla on helppo painaa mieleen, mitkä kahvit ovat itselle mieluisimpia. Voimmeko olla avuksi? Black Crow White Pigeon -kahvit tarjoavat monipuolisia kahvielämyksiä, mutta niiden lisäksi löydät valikoimistamme monia muitakin erilaisia kahveja ja tuotesarjoja. Jos kaipaat kahvin valintaan asiantuntevia vinkkejä, ota reippaasti yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla, tai tule piipahtamaan myymälässämme, jossa saat vinkkien lisäksi myös kupillisen herkullista kahvia! Jos haluat syventyä vieläkin enemmän tarinoihin erityislaatuisista kahveista, suosittelemme tutustumaan blogiimme, jossa voit lukea BCWP-kahville omistetun artikkelin.Tietoa Caprisette-kahveista
Joko tunnet miljoonien rakastamat Caprisette-kahvit? Näiden ainutlaatuisten kahvien joukosta löydät sopivan paahdon suosikkikahvisi valmistukseen, olipa se sitten runsasarominen espresso tai täyteläinen latte. Caprisette on yksi suosituimmista tuotemerkeistämme – maista sarjan kahveja, niin ymmärrät miksi! Tervetuloa Caprisette-kahvien fanijoukkoon: näihin kahveihin on mahdoton olla ihastumatta!Caprisette-kahvisekoitukset
Omaan makuun sopivin kahvi löytyy ahkeralla maistelulla – ja Kahvikaverin omat tuotesarjat sopivat tähän tarkoitukseen täydellisesti! Black Crow White Pigeon -specialty-kahvien avulla voit tutustua kahvin monipuolisiin makuprofiileihin, Parallel-kahvisekoitukset johdattelevat laadultaan ensiluokkaisten kahvien maailmaan ja Caprisette-kahvi taas tarjoaa päivittäisiin kahvihetkiin sopivia makuja. Omien tuotesarjojemme kahvit sopivat monenlaisiin valmistustapoihin täysautomaattisista kahvikoneista pressopannuihin, mutteripannuihin, perinteisiin suodatinkahvinkeittimiin ja pour over -menetelmiin. Caprisette-kahvi avaa oven ainutlaatuisten makujen maailmaan. Suosittu Crema-kahvi sopii maitokahvien ystäville ja Dolce Vita luontaisesti makeiden kahvien ystäville, Lullaby Decaf taas mahdollistaa maukkaat kofeiinittomat kahvinautinnot. Tuotesarjan pitkäikäisin konkari, brasilialaista alkuperää oleva Fragrante, tuo kahviin suklaisia ja pähkinäisiä vivahteita ja on siksi monen suosikki. Myös Belgiassa paahdettu Belgique on menestynyt hyvin. Kaikki Caprisette-kahvit ovat saatavilla kahvipapuina, mutta jos kotoasi ei löydy kahvimyllyä tai haluat nopeuttaa kahvin valmistusta, voit valita myös jauhetut kahvit. Jos taas valmistat kahvisi mieluiten kahvikapseleista, tutustu Caprisette-tuotesarjan Nespresso-yhteensopiviin kahvikapseleihin.4 hyvää syytä tutustua Caprisette-kahveihin
Miljoonat kahvinystävät rakastavat Caprisette-kahvia, eikä ihme: nämä kahvit ovat sekä laadukkaita että erityisen maukkaita! Caprisette-kahvit valmistetaan Euroopan parhaissa paahtimoissa paahdetuista kahvipavuista, mikä takaa niiden maksimaalisen tuoreuden. Asiakkaamme ovat antaneet Caprisette-kahveille ylistäviä viiden tähden arvosteluja – ja niihin on monta hyvää syytä:Tiukat laatuvaatimukset. Kahvialan ammattilaiset tekevät kovasti töitä tuotannon jokaisessa vaiheessa taatakseen kahvin parhaan mahdollisen laadun. Kahvinviljelijät keräävät, käsittelevät ja lajittelevat pavut huolellisesti, ja paahtimot hyödyntävät asiantuntemustaan saadakseen kunkin kahvin ainutlaatuiset ominaisuudet esiin parhaalla mahdollisella tavalla. Lopputuloksena on täydellisen maukas kahvi!
Paahdettu parhaissa paahtimoissa. Caprisette-kahvit paahdetaan Euroopan parhaissa paahtimoissa Italiassa, Belgiassa, Alankomaissa ja Liettuassa. Eri maissa paahdetuilla kahveilla on omat ainutlaatuiset vivahteensa ja makuprofiilinsa, jotka juontavat juurensa erilaisiin kahviin liittyviin paikallisiin perinteisiin.
Täydellisen tuoretta. Caprisette-kahvipavut paahdetaan pienissä erissä maksimaalisen tuoreuden varmistamiseksi ja paahtoprosessin valvonnan helpottamiseksi. Lopputuloksena on täydellisen tuore kahvi, jonka hienovaraiset, luonnolliset maut saadaan esiin vain täsmälleen oikeanlaisella paahdolla.
Sopii kaikille valmistusmenetelmille ja kaikkien kahvijuomien valmistukseen. Caprisette-kahvi on aina herkullista, nautitpa sitä sitten mustana tai vaikkapa maidolla. Olemme valinneet huolellisesti kaikkein parhaat lajikkeet ja hienosäätäneet paahtoprosessia varmistaaksemme, että saat nauttia maukkaasta kahvista, valmistitpa sen sitten esimerkiksi täysautomaattisella kahvikoneella, suodatinkahvinkeittimellä, pressopannulla, mutteripannulla tai jollain muulla menetelmällä!
Valitse oma Caprisette-suosikkisi
Caprisette-tuotesarjassa on yhdeksän erilaista kahvia, joista jokainen on paahdettu hieman eri tavalla. Kahvin paahtoaste vaikuttaa suuresti kahvin makuun: valitse tummapaahtoiset Caprisette-kahvipavut jos haluat valmistaa voimakkaan makuista espressokahvia, ja vaalea- tai keskipaahtoiset pavut jos mielesi tekee herkullisen hennon makuista suodatinkahvia. Älä kuitenkaan ota liikaa stressiä paahtoasteen valinnasta – Caprisette-kahvit on paahdettu siten, että ne sopivat kaikille valmistusmenetelmille.Caprisette Fragrante
Caprisette Fragrante on keskitumma brasilialaisten papujen sekoitus (80 % arabicaa ja 20 % robustaa), joka miellyttää perinteisten kahvimakujen ystäviä. Tuoksussa on aavistus maapähkinävoita ja maussa maitosuklaan vivahteita. Tämä Caprisette-kahvi hemmottelee makupalettia hienovaraisen saksanpähkinäisellä jälkimaullaan, joka viipyilee suussa pitkään.
Caprisette Belgique
Tämä brasilialaisen ja hondurasilaisen kahvin sekoitus (80 % arabicaa ja 20 % robustaa) sopii perinteikkäiden makujen ystäville. Nämä Caprisette-pavut ovat voimakkaan aromikkaita ja rungoltaan täyteläisiä, ja tämän paahdoltaan keskivaalean kahvin jälkimaussa voi havaita tumman suklaan ja karamellin makeita vivahteita.
Caprisette Crema
Tässä brasilialaisen ja ugandalaisen kahvin sekoituksessa on sekä keskipaahtoista arabicaa (80 %) että robustaa (20 %). Nauti karamellin, karvaan tumman suklaan ja herkullisten pähkinöiden vivahteista! Caprisette Crema sopii täydellisesti cappuccinon tai latten valmistukseen, joskaan maidon lisääminen ei ole välttämätöntä – tämä kahvi paljastaa makeat vivahteensa myös mustana!
Caprisette Royale
Tässä brasilialaisten, meksikolaisten, ugandalaisten ja intialaisten kahvien sekoituksessa on keskipaahtoisia arabica- (80 %) ja robusta-papuja (20 %). Maussa on makean täyteläistä suklaisuutta, kuivattujen hedelmien vivahteita ja kevyttä marjaisuutta – koe ainutlaatuinen makuelämys!
Caprisette Italiano
Tämä Italiassa paahdettu Caprisette-kahvi on 100-prosenttinen arabica-sekoitus keskipaahtoisia brasilialaisia, meksikolaisia, intialaisia ja etiopialaisia papuja, jotka on poimittu huolellisesti käsin. Hemmottele aistejasi makean karamellin, liköörin ja täyteläisen kaakaon vivahteilla.
Caprisette Dolce Vita
Näiden käsin poimittujen makeiden brasilialaisten kahvipapujen keskipaahto korostaa niiden luontaista makeutta. Tätä 100-prosenttista arabicaa siemaillessasi saat nauttia maitosuklaan, karamellin ja mantelin makuvivahteista.
Caprisette Professional
Tämä 100-prosenttinen arabica-kahvi brasilialaisista ja hondurasilaisista pavuista sopii hienovaraisten makujen ystäville. Keskivaalea paahto tuo kahvin makean marjaisat ja karamellimaiset makuvivahteet esiin, ja mukana on myös hienovaraisia tumman suklaan vivahteita.
Caprisette Intenso
Tämä keskipaahtoinen brasilialaisten ja vietnamilaisten kahvien sekoitus sisältää sekä arabicaa (45 %) että robustaa (jopa 55 %!) – täydellinen valinta, kun kaipaat lisää energiaa! Nämä Caprisette-kahvipavut ovat erityisen maukkaita: mukana on vivahteita tummasta suklaasta ja paahdetuista pähkinöistä, ja hento mausteisuus saa haaveilemaan santsikupillisesta.
Caprisette Lullaby Decaf
Tämä paahdoltaan keskitumma Caprisette kofeiiniton kahvi on valmistettu parhaista brasilialaisista, guatemalalaisista ja intialaisista arabica- ja robusta-pavuista. Erityisen pehmeässä maussa voi havaita cashewpähkinän, kaakaon ja puun vivahteita.
Tuntuuko valinnan tekeminen vaikealta? Valikoimistamme löydät myös kahvilajitelmat, joiden avulla voit tutustua helposti useampaan Caprisette-kahviin. Verkkokaupassamme on myös lahjaksi sopivia, lahjapakkaukseen pakattuja lajitelmia! Kysyttävää kahvista? Ota yhteyttä! Haluaisitko tietää lisää valikoimamme muista kahveista? Asiantuntevat ammattilaisemme vastaavat mielellään kysymyksiisi – ota yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse, tai tule käymään myymälässämme, niin etsitään kysymyksiisi vastaukset herkullisen kahvin äärellä!Tietoa Parallel-erikoiskahvisekoituksista
Tee nojatuolimatka maailmalla sijaitseville kahvinviljelyalueille oman Parallel-tuotesarjamme kahvien avulla! Kolmelle eri maanosalle (Afrikka, Aasia ja Amerikka) omistetut Parallel-alkuperämaakahvit tutustuttavat kahvinystävät kunkin maanosaan omaleimaisiin kahvimakuihin. Löydä uudet suosikkisi ja kokeile, kuinka erilaisia vivahteita samasta kahvista voikaan paljastua erilaisia uuttomenetelmiä hyödyntäen. Parallel avaa oven aivan uudenlaisten kahvielämyksien maailmaan!Parallel-kahvi – mikä tekee siitä erikoislaatuista?
Kahvi on meille sydämen asia, minkä vuoksi emme pelkästään myy kahvia, vaan tuotamme sitä myös itse! KahviKaverin omat tuotesarjat Black Crow White Pigeon, Caprisette ja Parallel ovat osoitus intohimoisesta suhtautumisestamme kahviin – haluamme tehdä oman osamme varmistaaksemme, että kahvinystäville on tarjolla laaja valikoima laadukkaita vaihtoehtoja! Parallel-kahvi, joka yhdistää kahvisekoitusten ja specialty-kahvien parhaat puolet – halusimme luoda jotain uutta, ja päädyimme valmistamaan premium-laatuisia kahvisekoituksia, jotka nostavat esiin yksittäisten kahvinviljelyalueiden makuja. Jos pidät erilaisia kahvilajikkeita yhdistävistä kahvisekoituksista, mutta olet kiinnostunut kokeilemaan myös laadukkaita specialty-kahveja, suosittelemme maistamaan Parallel-tuotesarjan kahveja! Parallel-kahvit on valmistettu 100-prosenttisesta arabicasta ja tuotesarja sisältää erilaisia kahvipapuja ja jauhettuja kahveja. Näiden kahvien paahto sopii millaiselle valmistusmenetelmälle tahansa; kokeile esimerkiksi suodatinkahvinkeitintä tai espressokonetta, tai uuta kahvi suoraan kuppiin. Parallel-kahveista valmistat kaikki suosikkikahvisi. Tutustu eri kahvinviljelyalueille tyypillisiin makuvivahteisiin ja löydä oma suosikkisi!Kahveja eri puolilta maailmaa
Onko termi “kahvivyö” sinulle tuttu? Sillä viitataan vaakasuorasti tropiikkia halkovaan alueeseen – tarkalleen ottaen kahvivyö sijoittuu Kravun ja Kauriin kääntöpiirin väliin, eli leveysasteiden 25° pohjoista leveyttä ja 25° eteläistä leveyttä, välille. Kahvivyö kiertää koko päiväntasaajan ympäri ja siihen kuuluu osia Keski- ja Etelä-Amerikasta, Aasiasta sekä Afrikasta. Tälle alueelle sijoittuvien maiden katsotaan olevan viljelyolosuhteiltaan ihanteellisia kahvin tuotantoa ajatellen: lämmin sää, runsaat sateet ja sopiva korkeus merenpinnasta mahdollistavat huippulaatuisten kahvien kasvatuksen. Olemme luoneet oman kahvisekoituksen sekä Etelä-Amerikalle, Aasialle että Afrikalle – alta voit lukea lisää niiden erityispiirteistä:Parallel 12: kahvimakuja Afrikasta
Nämä Parallel-kahvipavut ovat peräisin Etiopiasta ja Tansaniasta. Makuvivahteiltaan monitahoiset afrikkalaiset arabica-pavut tuovat kahviin keveyttä ja trooppisen marjaisia, hedelmäisiä ja kukkaisia sekä teetä muistuttavia sävyjä, joihin yhdistyy myös hienovaraisia viinin vivahteita.
Parallel 17: kahvimakuja Aasiasta
Tutustu intialaisista ja papua-uusiguinealaisista arabica-pavuista valmistettuun kahvisekoitukseen! Nämä maukkaat Parallel-erikoiskahvisekoitukset ovat omaleimaisen makuisia – mukana on makeita kaakaon, neilikoiden ja kuivattujen hedelmien vivahteita.
Parallel 36: kahvimakuja Amerikoista
Parallel 36 on herkullinen sekoitus väli- ja eteläamerikkalaisia arabica-papuja El Salvadorista ja Brasiliasta! Tässä kahvissa voi havaita upean suklaisia, maapähkinäisiä ja kukkaisia vivahteita, sekä puun sävyjä!
Jos omaan makuun sopivimman kahvin valinta tuntuu hankalalta, valitse kahvilajitelma, joka sisältää kahveja kaikista kolmesta maanosasta! Lahjapakkaukseen pakattu Parallel-kahvi taas sopii käytännölliseksi ja mieleenpainuvaksi lahjaksi – ilahduta ystäviäsi tai läheisiäsi herkullisella kahvilla, joka tuo maailman kahvimaut kotikeittiöön!Keskipaahtoinen kahvi sopii kaikille valmistusmenetelmille
Myös valitsemallasi valmistustavalla on vaikutusta siihen, miltä Parallel-kahvi maistuu ja millaiset makuvivahteet nousevat kaikkein vahvimmin esiin. Yleisesti ottaen mikä tahansa kahvi tarjoaa parastaan silloin, kun valmistustapa valitaan paahtoasteen mukaan, mutta keskipaahtoiset Parallel-kahvipavut sopivat onneksi kaikenlaisille valmistusmenetelmille suodatinkahvinkeittimistä ja espressokeittimistä pour over -menetelmiin! Keskipaahto luo kahviin optimaalista aromikkuutta ja tuo sekä papujen luontaiset ominaisuudet että paahdolla aikaansaadut maut esiin, sekä asettaa kahvin makeat ja hapokkaat vivahteet upeasti tasapainoon. Yleisesti ottaen keskipaahtoiset kahvit ovat vähemmän hapokkaita kuin vaaleapaahtoiset kahvit ja hapokkaampia kuin tummapaahtoiset kahvit. Keskipaahdossa pavut paahdetaan 210–220 °C:n lämpötilassa, jolloin niihin kehittyy tummanruskea väri, eikä pavuissa näy öljyisiä läiskiä. Taidokkaasti paahdetussa keskipaahtoisessa kahvissa on ihastuttavaa makeutta ja karamellin, pähkinöiden, suklaan ja hedelmien aromikkaita vivahteita. Tällaiset kahvit ovat erityisen monipuolisia ja sopivat monenlaisiin valmistusmenetelmiin espressosta suodatinkahviin, pressopannuihin ja pour over -menetelmiin. Parallel-erikoiskahvisekoitukset ovat saatavilla verkkokaupastamme sekä papuina että jauhettuna kahvina. Jauhetut kahvit sopivat parhaiten suoraan kuppiin uutettavaksi, tai pressopannuille, mutteripannuille, suodatinkahvinkeittimille ja käsikäyttöisille kahvinkeittimille. Kahvipavut sopivat hyvin kaikille muille menetelmille, esimerkiksi täysautomaattisille kahvikoneille ja espressokeittimille. Voimmeko olla avuksi? Kaipaatko neuvoja omaan makuusi sopivimman Parallel-kahvin valintaan, tai haluatko tietää lisää muista kahvityypeistä? Autamme mielellämme! Ota yhteyttä asiakaspalveluun tai tule piipahtamaan myymälässämme – tarjoamme samalla kupillisen herkullista kahvia!-
Lajitelma kahvipapuja Caprisette, 6 x 250 g
39.24 € -40%65.40 € -
4.7Arvostelu tuotteesta: 4.70 / 5(145)
Kahvipavut Caprisette Belgique, 1 kg
32.90 € -
4.7Arvostelu tuotteesta: 4.69 / 5(32)
Kahvipavut Caprisette Belgique, 250 g
11.90 € -
5.0Arvostelu tuotteesta: 5.00 / 5(1)
Jauhettu kahvi Caprisette Belgique, 250 g
10.90 € -
4.5Arvostelu tuotteesta: 4.50 / 5(18)
Kahvipavut Caprisette Crema, 1 kg
30.90 € -
Kahvipavut Parallel 12, 250 g
11.90 € -
3.0Arvostelu tuotteesta: 3.00 / 5(3)
Jauhettu kahvi Parallel 12, 250 g
11.90 € -
5.0Arvostelu tuotteesta: 5.00 / 5(2)
Jauhettu kahvi Caprisette Crema, 250 g
9.90 € -
Kahvipavut Caprisette Crema, 250 g
9.90 € -
4.6Arvostelu tuotteesta: 4.62 / 5(74)
Kahvipavut Caprisette Italiano, 1 kg
34.90 € -
4.4Arvostelu tuotteesta: 4.36 / 5(11)
Kahvipavut Caprisette Royale, 1 kg
34.90 € -
3.2Arvostelu tuotteesta: 3.25 / 5(4)
Kahvipavut Caprisette Intenso, 1 kg
30.90 €
Tietoa suodatinkahvista
Suodatinkahvi on monelle arkinen osa päivittäisiä rutiineja, mutta voi tarjota myös aivan erityisiä makuelämyksiä! Jos pidät helposti valmistettavasta ja maukkaasta, mutta miedon makuisesta kahvista, suodatinkahvi on täydellinen valinta. Se sopii mainiosti sekä ystävien kanssa vietettyihin kahvihetkiin että rentouttamaan kiireisen työpäivän keskellä.
Paras suodatinkahvi
Tiesitkö, että suodatinkahvin keittäminen onnistuu myös erilaisilla manuaalisilla keittimillä, esimerkiksi Chemexillä, Aeropressillä ja pour over -kahvisuodattimilla? Manuaaliset vaihtoehdot vaativat kuitenkin hieman enemmän perehtymistä ja harjoittelua, joten moni suodatinkahvin ystävä valitsee mieluummin helppokäyttöiset kahvinkeittimet.
Suodatinkahvin valmistusprosessi on melko yksinkertainen, mutta jos tavoittelet kaikkein täydellisimpiä tuloksia, kahvin valmistukseen tarvitaan jo jonkin verran taitoa ja vaivannäköä. Alla kerromme vinkit herkullisen suodatinkahvin valmistukseen ja käymme läpi millainen kahvityyppi, paahtoaste ja jauhatuskarkeus kannattaa valita!
Miksi suodatinkahvi on niin suosittua?
Suodatinkahvin keittäminen on monelle tärkeä päivittäinen rutiini, joka tarjoaa myös erinomaisen mahdollisuuden uusien kahvimakujen kokeiluun – voit testata uutta kahvia helposti vaikka joka päivä! Tässä kohtalaisen hitaassa kahvinvalmistusmenetelmässä kuuman veden annetaan rauhassa valua jauhetun kahvin läpi, jolloin kahvinporot jäävät suodattimeen ja kannu täyttyy hiljalleen herkullisella kahvilla. Suodatusmenetelmällä kahvista saadaan esiin hienovaraisempia ja herkempiä makuja kuin muilla valmistustavoilla, kuten esimerkiksi espressokeittimellä. Kuten yllä mainitsimmekin, suodatinkahvin valmistukseen on olemassa suodatinkahvinkeittimen lisäksi myös muita vaihtoehtoja, joiden avulla kahvipavuista voi uuttaa esiin monipuolisesti erilaisia makuja. Nyrkkisääntönä voidaan kuitenkin todeta, että hyvä suodatinkahvi on kevytrunkoista ja maultaan puhdasta ja monivivahteista.
Paras suodatinkahvi valmistuu joko pavuista tai valmiiksi jauhetusta kahvista – kunhan muistat valita suodatinkahville sopivan vaihtoehdon! Olitpa sitten valmistamassa kahvia ikonisella Hario V60 -kahvisuodattimella, tyylikkäällä Chemex-keittimellä, klassisella Moccamasterilla tai millä tahansa muulla välineellä, valitse keski- tai vaaleapaahtoiset kahvipavut. Niiden avulla valmistat hyvää suodatinkahvia, joka on kevytrunkoista ja maultaan puhdasta ja monivivahteista.
Millaiset kahvipavut sopivat suodatinkahvin valmistukseen?
Vinkki: jos aiot valmistaa suodatinkahvin kahvipavuista manuaalisen keittimen avulla, suosittelemme, että jauhat pavut juuri ennen kahvin valmistusta – näin saat kahvin maut esiin parhaalla mahdollisella tavalla. Jos käytät suodatinkahvinkeitintä, suosittelemme tutustumaan laitteisiin, joissa on sisäänrakennettu kahvimylly.
Suodatinkahvin paahto
Muista kiinnittää huomiota siihen, millaisia kahvipapuja käytät. Suosi paahtoasteeltaan vaalea- tai keskipaahtoisia papuja, joiden makeat, hedelmäiset ja luonnolliset makuvivahteet sopivat hyvin suodatinkahviin. Kahvipapujen pakkauksesta tai tuotekuvauksesta löytyy yleensä maininta siitä, sopivatko ne suodatinkahvin valmistukseen. Jos suositeltua valmistustapaa ei ole mainittu, käytä ohjeena paahtoastetta. Entä suodatinkahvin jauhaminen? Valitse mieluiten keskikarkea jauhatus, joka muistuttaa koostumukseltaan karkeaa hiekkaa tai merisuolaa. Sopiva jauhatuskarkeus auttaa varmistamaan veden tasaisen virtauksen.
Kun valitset oikeanlaisen kahvin, suodatinkahvin valmistus sujuu mutkattomasti. Olet tervetullut tutustumaan KahviKaverin tuotevalikoimaan, josta löydät myös omien tuotemerkkiemme kahvit: suosittu Caprisette, specialty-kahvisekoitukset Parallel ja specialty-kahvi Black Crow White Pigeon – kokeile rohkeasti ja löydä uusi suosikkisi suodatinkahvin valmistukseen!
Erikoiskahvi ja suodatinkahvi – täydellinen kombo
Suodatinkahvin keittäminen tarjoaa täydellisen tilaisuuden kokeilla erilaisia ensiluokkaisia erikoiskahveja, sillä kahvin valmistus suodattamalla tuo kahvipapuihin kätkeytyvät hennoimmatkin makuvivahteet upealla tavalla esiin. Specialty coffee -kahvit tunnetaan voimaisesta, silkkisestä rungostaan ja hämmästyttävän puhtaista mauistaan. Nauti maukkaasta, monitahoisesta makumaailmasta ja erityisen monipuolisista aromeista!
Kun etsit omaan makuusi sopivaa specialty-kahvia, kiinnitä huomiota erityisesti muutamaan asiaan. Aloita palaamalla perusasioiden ääreen ja pohdi, millaisesta kahvista pidät. Jos suosit hedelmäisiä ja sitruksisia makuvivahteita, valitse niitä korostava kahvi. Jos taas pidät makeammasta kahvista, valitse specialty-kahvi, jonka makuvivahteina mainitaan karamelli, suklaa tai pähkinät. Suosittelemme tutustumaan myös ‘single-origin’ -kahveihin. Single origin -kahvin pavut ovat peräisin yhdeltä ja samalta kahvinviljelyalueelta, mikä tekee kahvista laadukkaampaa – kaikkein arvokkaimpia papuja sekoitetaan harvoin muihin papuihin, sillä niiden ainutlaatuisia makuja ja aromeita halutaan vaalia viimeiseen asti.
Specialty-kahvin parhaat puolet ja laaja makujen maailma avautuvat yleensä parhaiten vaalea- tai keskipaahtoisia kahveja nauttimalla. Suosittelemme kokeilemaan maailman tunnetuimpien kahvintuottajien specialty-kahvien lisäksi myös KahviKaverin oman Black Crow White Pigeon -tuotesarjan kahveja, joiden avulla pääset tutustumaan specialty-kahvien monipuolisiin makuihin.
Jauhettu suodatinkahvi – vinkit parhaan kahvin valintaan
Loppujen lopuksi kaikki uuttomenetelmät vaativat toimiakseen jauhettua kahvia, eikä suodatinkahvi tee tähän sääntöön poikkeusta, millaisen valmistusvälineen sitten valitsetkin. Valmiiksi jauhettu kahvi tarjoaa näppärän oikotien, kun haluat valmistaa kahvin hieman nopeammin. Valitse mieleisesi jauhettu kahvi ja ota esille suodatinkahvin valmistukseen tarvittavat välineet – niiden lisäksi tarvitset enää sopivan lämpöistä vettä.
Suodatinjauhatus
Suodatinkahvin valmistus on herkkää puuhaa, jossa pienetkin säädöt vaikuttavat lopputulokseen – kiinnitä siis huomiota valitsemasi kahvin jauhatuskarkeuteen. Suodatinkahville paras jauhatus on keskikarkea tai karkea. Liian hienoksi jauhetut pavut voivat kadottaa osan kahvin aromeista tai johtaa liian karvaisiin tai happamiin makuvivahteisiin. Sopiva jauhatus auttaa varmistamaan veden tasaisen virtauksen, mikä takaa aromien optimaalisen uuttumisen.
Jos pidät kevytrunkoisesta kahvista, joka on maultaan monivivahteista mutta kuitenkin miedompaa kuin espresso, valitse paahtoasteeltaan vaalea- tai keskipaahtoinen kahvi. Suodatinkahvin valmistuksessa kahvin vahvuutta on helppo säätää lisäämällä tai vähentämällä jauhetun kahvin määrää.
Kofeiiniton suodatinkahvi
Kun haluat nauttia kahvia, mutta vältellä kofeiinia, kokeile kofeiinitonta kahvia! Kofeiiniton kahvi valmistuu helposti kahvinkeittimellä tai muilla suodatinkahvin valmistukseen tarkoitetuilla välineillä ja mahdollistaa tavallisen kahvin veroiset kahvinautinnot sekä uusien kahvimakujen kokeilun. Paras kofeiiniton suodatinkahvi valmistuu vaalea- tai keskipaahtoisista pavuista ja keskikarkeasta tai karkeasta jauhatuksesta.
Verkkokaupastamme löydät myös kofeiinittomat kahvit -kategorian. Kokeile esimerkiksi KahviKaverin oman Caprisette-tuotemerkin Lullaby Decaf -kahvia, joka hurmaa hienovaraisilla mauillaan ja houkuttelevilla aromeillaan. Jos etsit erityisempiä makuelämyksiä, kokeile kofeiinitonta specialty-kahvia. Black Crow White Pigeon -tuotesarjan Colombia Decaf -kahvissa makeat ja virkistävät maut ovat ihanteellisella tavalla tasapainossa.
Suodatinkahvi eri valmistusmenetelmille
Herkullisen ja aromaattisen suodatinkahvin valmistukseen on monia tapoja: Chemex- tai Aeropress-kahvinkeittimistä pour over -kahvisuodattimiin ja suodatinkahvinkeittimiin. Myös suodatinkahvi pannussa on monen suosikki! Vaikka suodatinkahvin valmistus ei ole kovin monimutkaista, parhaan mahdollisen suodatinkahvin valmistus vaatii kuitenkin jonkin verran tietoa ja taitoa. Poimi alta vinkit ja löydä hyvä suodatinkahvi omalle suosikkimenetelmällesi!
Kahvinkeittimellä valmistettu kahvi
Suodatinkahvinkeittimellä valmistetuissa juomissa on yleensä erityisen monitahoisia ja puhtaita makuja ja voinen tai silkkinen runko. Kun valitset kahvia suodatinkahvinkeittimelle, luota omaan makuusi: suodatinkahvi voi olla maultaan esimerkiksi maanläheistä ja voimakasta tai miedomman makuista ja hienovaraisempaa.
Chemex-kahvi
Tässä valmistusmenetelmässä kahvi ja vesi ovat pidemmän aikaa kosketuksissa toisiinsa ja onnistunut lopputulos edellyttää erityisten paperisuodattimien käyttöä, jotta kahvinporot ja kahvin sisältämät öljyt eivät pääse liiaksi kahvikuppiin asti. Lopputuloksena on ihastuttavan herkkä suodatinkahvi, joka on hyvin kevyttä ja vain miedosti karvasta. Valmista kahvi Chemex-keittimellä, jos haluat nauttia maultaan hieman makeaa ja miedomman makuista kahvia.
Pour over -kahvi
Valmistamalla kahvin V60-kahvisuodattimella tai muilla pour over -välineillä saat helposti uskomattoman puhdasta ja herkän makuista kahvia. Kahvisuodattimille sopivat kahvit ovat täydellinen valinta kevytrunkoisten kahvien ystäville.
Aeropress-kahvi
Tällä menetelmällä saat esiin kahvin monitahoiset maut ja aromit. Aeropress-kahvinkeitin tarjoaa mutkattoman tavan valmistaa kahvia, sillä voit käyttää melkeinpä millaista jauhatusta tahansa kunhan pidät mielessä, että mitä karkeampi jauhatus, sitä miedompi lopputulos. Anna siis henkilökohtaisen makusi johdatella valintaasi, kun etsit kahvia Aeropress-keittimelle. Uuton kestoa ja uuttolämpötilaa on mahdollista säätää, joten tämäkin valmistustapa mahdollistaa jännittävät makukokeilut!
Arabica vai robusta – kumpi sopii paremmin suodatinkahvin valmistukseen?
Suodatinkahvi voidaan valmistaa joko arabica- tai robusta-pavuista, joista kummallakin on oma uniikki makuprofiilinsa. Voit tehdä valinnan esimerkiksi käyttämäsi valmistustavan perusteella: jos valmistat suodatinkahvia mieluiten käsin, valitse 100-prosenttinen arabica. Sen kofeiinipitoisuus on matalampi ja kahvin maut tulevat hienovaraisemmin esiin. Arabica on myös vähemmän karvasta ja sopiikin hyvin kevyempien kahvien ystäville. Eri kahvinviljelyalueilla kasvaneilla arabica-pavuilla on omanlaisensa makuprofiili, minkä vuoksi tarjolla on laaja valikoima erilaisia makuvaihtoehtoja!
Jos taas valmistat suodatinkahvin mieluiten kahvinkeittimellä, arabica- ja robusta-kahvisekoitus voi olla erinomaisen hyvä valinta. Robusta-kahvi tuo lopputulokseen täyteläisemmän rungon ja maun sekä karvautta, joka sopii täydellisesti voimakkaiden makuprofiilien ystäville. Kokeile rohkeasti ja löydä itsellesi sopivin vaihtoehto!
Tarvitsetko neuvoja?
Tuntuuko suodatinkahvin valinta yhä hankalalta? Vai pohditko, olisiko joku muu kahvityyppi ehkä sittenkin omaan makuusi mieluisampi? Voit koska tahansa ottaa yhteyttä KahviKaverin ammattilaisiin, joilta saat vinkkejä itsellesi sopivimman kahvin valintaan! Olet milloin tahansa tervetullut käymään myös myymälässämme, jossa voit nauttia herkullisen kupillisen kahvia ja poimia samalla talteen vinkit, jotka helpottavat päätösten tekemistä!