Etiopia ja Uganda ovat todellisia kahviparatiiseja, joissa tuotetaan poikkeuksellisen laadukasta kahvia. Näillä alueilla viljelty Black Crow White Pigeon -kahvi tarjoaa ainutlaatuisia kahvielämyksiä – nauti mehevän hedelmäisestä ja kukkaisesta makuprofiilista sekä teetä ja viiniä muistuttavista vivahteista!
Aasialainen kahvi on nyt suositumpaa kuin koskaan, ja Myanmarin ja Vietnamin kaltaisten maiden kahvimarkkinat ovat kasvaneet tasaisesti viime vuosina, kun Aasiassa on keskitytty erityisesti korkealaatuisten kahvien viljelyyn. Tältä alueelta peräisin olevat Black Crow White Pigeon -erikoiskahvit tunnetaan omaleimaisesta maustaan, jota kuvaillaan usein karvaaksi, ja jossa on mausteisuutta sekä suklaan, tupakan, punaviinin ja puun vivahteita.
Eteläamerikkalainen specialty coffee -kahvi tarjoaa herkullisia makunautintoja – jos olet kokeilemassa specialty-kahveja ensimmäistä kertaa, aloita Etelä-Amerikasta! Suosittelemme tutustumaan etenkin brasilialaisiin ja kolumbialaisiin kahveihin, jotka hurmaavat tasapainoisilla mauillaan, luontaisella makeudellaan ja herkullisilla suklaan, pähkinöiden ja hedelmien vivahteillaan. Etelä-Amerikasta peräisin olevat Black Crow White Pigeon -kahvit ovat yleisesti ottaen vähemmän hapokkaita kuin afrikkalaiset, ja miedompia kuin aasialaiset kahvit.
Nauti herkullisista kahveista: keskiamerikkalaiset kahvit Guatemalasta Nicaraguaan ovat maultaan monipuolisia, ja voivat sisältää niin trooppisen hedelmäisiä kuin pähkinäisiäkin makuvivahteita. Yhteistä kaikille Keski-Amerikan kahveille on niiden ainutlaatuinen makuprofiili ja omaleimainen luonne.
Tiukat laatuvaatimukset. Kahvialan ammattilaiset tekevät kovasti töitä tuotannon jokaisessa vaiheessa taatakseen kahvin parhaan mahdollisen laadun. Kahvinviljelijät keräävät, käsittelevät ja lajittelevat pavut huolellisesti, ja paahtimot hyödyntävät asiantuntemustaan saadakseen kunkin kahvin ainutlaatuiset ominaisuudet esiin parhaalla mahdollisella tavalla. Lopputuloksena on täydellisen maukas kahvi!
Paahdettu parhaissa paahtimoissa. Caprisette-kahvit paahdetaan Euroopan parhaissa paahtimoissa Italiassa, Belgiassa, Alankomaissa ja Liettuassa. Eri maissa paahdetuilla kahveilla on omat ainutlaatuiset vivahteensa ja makuprofiilinsa, jotka juontavat juurensa erilaisiin kahviin liittyviin paikallisiin perinteisiin.
Täydellisen tuoretta. Caprisette-kahvipavut paahdetaan pienissä erissä maksimaalisen tuoreuden varmistamiseksi ja paahtoprosessin valvonnan helpottamiseksi. Lopputuloksena on täydellisen tuore kahvi, jonka hienovaraiset, luonnolliset maut saadaan esiin vain täsmälleen oikeanlaisella paahdolla.
Sopii kaikille valmistusmenetelmille ja kaikkien kahvijuomien valmistukseen. Caprisette-kahvi on aina herkullista, nautitpa sitä sitten mustana tai vaikkapa maidolla. Olemme valinneet huolellisesti kaikkein parhaat lajikkeet ja hienosäätäneet paahtoprosessia varmistaaksemme, että saat nauttia maukkaasta kahvista, valmistitpa sen sitten esimerkiksi täysautomaattisella kahvikoneella, suodatinkahvinkeittimellä, pressopannulla, mutteripannulla tai jollain muulla menetelmällä!
Caprisette Fragrante on keskitumma brasilialaisten papujen sekoitus (80 % arabicaa ja 20 % robustaa), joka miellyttää perinteisten kahvimakujen ystäviä. Tuoksussa on aavistus maapähkinävoita ja maussa maitosuklaan vivahteita. Tämä Caprisette-kahvi hemmottelee makupalettia hienovaraisen saksanpähkinäisellä jälkimaullaan, joka viipyilee suussa pitkään.
Tämä brasilialaisen ja hondurasilaisen kahvin sekoitus (80 % arabicaa ja 20 % robustaa) sopii perinteikkäiden makujen ystäville. Nämä Caprisette-pavut ovat voimakkaan aromikkaita ja rungoltaan täyteläisiä, ja tämän paahdoltaan keskivaalean kahvin jälkimaussa voi havaita tumman suklaan ja karamellin makeita vivahteita.
Tässä brasilialaisen ja ugandalaisen kahvin sekoituksessa on sekä keskipaahtoista arabicaa (80 %) että robustaa (20 %). Nauti karamellin, karvaan tumman suklaan ja herkullisten pähkinöiden vivahteista! Caprisette Crema sopii täydellisesti cappuccinon tai latten valmistukseen, joskaan maidon lisääminen ei ole välttämätöntä – tämä kahvi paljastaa makeat vivahteensa myös mustana!
Tässä brasilialaisten, meksikolaisten, ugandalaisten ja intialaisten kahvien sekoituksessa on keskipaahtoisia arabica- (80 %) ja robusta-papuja (20 %). Maussa on makean täyteläistä suklaisuutta, kuivattujen hedelmien vivahteita ja kevyttä marjaisuutta – koe ainutlaatuinen makuelämys!
Tämä Italiassa paahdettu Caprisette-kahvi on 100-prosenttinen arabica-sekoitus keskipaahtoisia brasilialaisia, meksikolaisia, intialaisia ja etiopialaisia papuja, jotka on poimittu huolellisesti käsin. Hemmottele aistejasi makean karamellin, liköörin ja täyteläisen kaakaon vivahteilla.
Näiden käsin poimittujen makeiden brasilialaisten kahvipapujen keskipaahto korostaa niiden luontaista makeutta. Tätä 100-prosenttista arabicaa siemaillessasi saat nauttia maitosuklaan, karamellin ja mantelin makuvivahteista.
Tämä 100-prosenttinen arabica-kahvi brasilialaisista ja hondurasilaisista pavuista sopii hienovaraisten makujen ystäville. Keskivaalea paahto tuo kahvin makean marjaisat ja karamellimaiset makuvivahteet esiin, ja mukana on myös hienovaraisia tumman suklaan vivahteita.
Tämä keskipaahtoinen brasilialaisten ja vietnamilaisten kahvien sekoitus sisältää sekä arabicaa (45 %) että robustaa (jopa 55 %!) – täydellinen valinta, kun kaipaat lisää energiaa! Nämä Caprisette-kahvipavut ovat erityisen maukkaita: mukana on vivahteita tummasta suklaasta ja paahdetuista pähkinöistä, ja hento mausteisuus saa haaveilemaan santsikupillisesta.
Tämä paahdoltaan keskitumma Caprisette kofeiiniton kahvi on valmistettu parhaista brasilialaisista, guatemalalaisista ja intialaisista arabica- ja robusta-pavuista. Erityisen pehmeässä maussa voi havaita cashewpähkinän, kaakaon ja puun vivahteita.
Nämä Parallel-kahvipavut ovat peräisin Etiopiasta ja Tansaniasta. Makuvivahteiltaan monitahoiset afrikkalaiset arabica-pavut tuovat kahviin keveyttä ja trooppisen marjaisia, hedelmäisiä ja kukkaisia sekä teetä muistuttavia sävyjä, joihin yhdistyy myös hienovaraisia viinin vivahteita.
Tutustu intialaisista ja papua-uusiguinealaisista arabica-pavuista valmistettuun kahvisekoitukseen! Nämä maukkaat Parallel-erikoiskahvisekoitukset ovat omaleimaisen makuisia – mukana on makeita kaakaon, neilikoiden ja kuivattujen hedelmien vivahteita.
Parallel 36 on herkullinen sekoitus väli- ja eteläamerikkalaisia arabica-papuja El Salvadorista ja Brasiliasta! Tässä kahvissa voi havaita upean suklaisia, maapähkinäisiä ja kukkaisia vivahteita, sekä puun sävyjä!
Todellisille kahviharrastajille espresson valmistus on tietoa ja taitoa vaativa tarkka rituaali, mutta perusosaamisella ja laadukkaalla puoliautomaattisella espressokeittimelläkin pääsee jo pitkälle. Olennaisen tärkeää on valita oikeanlainen kahvi – espressokoneisiin sopivat parhaiten tietyn tyyppiset kahvit, joista kerromme lisää alla. Valitsemalla viisaasti saat nauttia maukkaasta espressosta, jonka maku sopii täydellisesti omiin mieltymyksiisi. Paras kahvi espressokeittimelle voi löytyä yllättävänkin helposti – kunhan maltat ensin tutustua muutamaan perusperiaatteeseen espressokahveja ja espresson valmistusta koskien.
Tämän tekstin luettuasi tiedät, millaiset kahvipavut ja kahvit sopivat parhaiten omalle espressokeittimellesi ja opit tunnistamaan laadukkaat, omaan makuusi sopivat vaihtoehdot!
Nyrkkisääntö numero yksi: paina mieleesi sana “espresso”. Espressokeittimet on suunniteltu espresson uuttamista varten, joten valitse espresson valmistukseen sopiva kahvi. Jos olet hankkinut espressokeittimen vasta hiljattain, opettele aluksi aidon italialaistyylisen espresson valmistus. Kun hallitset sen, voit alkaa kokeilla myös erilaisten espressopohjaisten juomien valmistusta.
Nyrkkisääntö numero kaksi: kaikkein maukkain ja aromaattisin kahvi valmistuu vastajauhetuista pavuista. Olitpa sitten luova kahvireseptien testailija tai klassisen espresson ystävä, vastajauhetut pavut ovat aina paras valinta. Jos haluat oikaista hieman, voit kuitenkin valita myös espresson valmistukseen tarkoitetun tummapaahtoisen, valmiiksi jauhetun kahvin. Kokeile rohkeasti erilaisia kahveja: kahvipapuja, specialty-kahvia, kofeiinitonta kahvia tai paikallisen paahtimon kahvia – kunhan muistat varmistaa, että valitsemasi kahvi sopii espresson valmistukseen!
Kahvin keittäminen espressokoneella vaatii pientä vaivannäköä ja asiaan perehtymistä – tunnetko jo uuttamisen perussäännöt, entä tiedätkö, millainen on espressolle sopiva jauhatuskarkeus, tai miten jauhettu kahvi tampataan oikeaoppisesti? Espresson valmistusprosessissa on monta tärkeää vaihetta, mutta siltikin kaikkein tärkeintä on valita oikeanlaiset kahvipavut. Paras espresso syntyy mahdollisimman tuoreesta kahvista, minkä vuoksi kahvipavut kannattaa jauhaa aina juuri ennen kahvin valmistusta. Myös sopiva ja tasalaatuinen jauhatus on tärkeä: jos jauhat pavut liian hienoksi, veden virtaus estyy, ja liian karkea jauhatus taas johtaa vetiseen kahviin. Jos aiot ostaa espressokeittimen, harkitse myös kahvimyllyn hankkimista, jotta voit itse huolehtia kahvipapujen sopivasta jauhatuskarkeudesta.
Paras papukahvi espressokeittimille löytyy helposti, kun keskityt valinnassa muutamaan tärkeään kriteeriin. Noudata seuraavia ohjeita:
Kun pakkauksessa on mainittu sana “espresso”, tiedät, että kyseessä on espressokoneiden kahvi. Sana “espresso” voi löytyä myös kahvin nimestä tai verkkokaupan tuotekuvauksesta.
Nopeasti uutettavaan espressoon sopivat parhaiten keski- tai tummapaahtoiset pavut. Vaaleapaahtoisten kahvien makujen kehittyminen vaatii enemmän aikaa ja ne hyötyvät siksi suodatinmenetelmän pidemmästä uutosta. Jos yrität valmistaa espresson vaaleapaahtoisista pavuista, lopputuloksena on todennäköisesti mauton ja liian hapokas juoma.
KahviKaverin tuotevalikoimasta löydät muiden kahvien ohella myös kahvit espressokoneisiin. Caprisette-tuotesarjan monipuoliset kahvit sopivat moneen makuun (myös maitopohjaisten kahvijuomien ystäville). Parallel- ja Black Crow White Pigeon -tuotesarjoista taas löydät erilaisia uniikkeja kahveja – täydellinen valinta kahvinystäville, jotka rakastavat uusia makuelämyksiä!
Sanalla ”espresso” on monia merkityksiä: sillä voidaan viitata tietynlaiseen kahvijuomaan tai espresson valmistuksessa käytettävään uuttotapaan, ja laadukkaan espresson valmistukseen tarvitaan molemmat – sekä oikeanlaista kahvia että oikealla tavalla suoritettu uutto. Huomaatko jo, miksi on tärkeää valita oikeanlainen kahvi espressokoneeseen? Laadukas espressokone ja oikein valittu kahvi avaavat oven ainutlaatuisten makuvivahteiden maailmaan, jota on mahdoton saavuttaa millään muulla valmistustavalla.
Puoliautomaattiset kahvikoneet on tarkoitettu espresson valmistukseen, mutta se ei suinkaan tarkoita, että espresso on ainoa juoma, jota pääset näiden laitteiden avulla nauttimaan. Espresso toimii pohjana monille muillekin juomille, esimerkiksi maitopohjaisille kahvijuomille ja erilaisille siirapeilla maustetuille kahveille. Ensin täytyy kuitenkin valita sopiva espressokahvi ja hallita perinteisen espresson uutto. Siitä alkaa jokaisen kotibaristan matka – ennen kuin huomaatkaan, osaat loihtia upeita kahviluomuksia ja räätälöidä ne täydellisesti perheenjäsenten ja ystävien toiveisiin sopivaksi!
Vaikka tummapaahtoiset kahvisekoitukset ovatkin erinomainen valinta espressokeittimiin, myös erikoiskahvit ansaitsevat erillisen maininnan. Erikois- eli specialty-kahvit ovat kahvimaailman parhaimmistoa ja sopivat siten laatutietoisimmillekin kahvinystäville. Omaan makuun sopiva erikoiskahvi espressokeittimelle löytyy huomioimalla seuraavat kriteerit:
Kun etsit espressokoneelle sopivaa kahvia, kiinnitä erityistä huomiota paahtoasteeseen ja specialty-kahvin pakkauksessa suositeltuihin valmistusmenetelmiin. Paahtoasteen osalta paras kahvi espressokeittimille on keski- tai tummapaahtoista, sillä vaaleapaahtoiset pavut saattavat johtaa liian hapokkaaseen ja vähemmän täyteläiseen kahviin.
Kahvisekoitukset ovat yleensä mauiltaan hyvin tasapainoisia, mutta specialty-kahveissa on usein rohkeita ja eksoottisiakin makuvivahteita. Jos pidät espressosta tai tavallisesta mustasta kahvista, pidät todennäköisesti sekä sekoituksista että specialty-kahveista, mutta maitopohjaisten kahvijuomien ystäville perinteisemmät kahvisekoitukset ovat todennäköisesti parempi valinta.
Jos olet kiinnostunut kokeilemaan erikoiskahveja, suosittelemme KahviKaverin oman Black Crow White Pigeon -tuotesarjan erikoiskahveihin tutustumista. Niistä useimmissa on espresson valmistukseen sopiva paahto. Myös Parallel-tuotesarjan specialty-kahvisekoitukset ovat kokeilun arvoisia: tarjolla on kolme vaihtoehtoa, joiden avulla voit tutustua tärkeimpien kahvinviljelyalueiden tyypillisiin makuihin. Parallel 12 edustaa Afrikan mannerta, Parallel 17 Aasian makuja ja Parallel 36 Amerikan makuja.
Vaikka valitsemiesi kahvipapujen paahtoaste olisikin optimaalinen, espresson maku ja koostumus voivat silti kärsiä, jos jauhatuskarkeus on vääränlainen. Kahvi espressokeittimellä valmistetaan aina hienosta jauhatuksesta: sopiva karkeus muistuttaa koostumukseltaan sokeria tai suolaa. Kun jauhatus on oikeanlainen, vesi pääsee helposti uuttumaan paksun kahvikerroksen läpi, jolloin lopputuloksena on täyteläisen makuinen ja voimakkaan aromikas kahvi. Varo kuitenkin jauhamasta kahvia liian hienoksi – silloin vesi uuttuu kahvin läpi liian hitaasti ja kahvista tulee liian karvasta. Liian karkea jauhatus taas johtaa siihen, että kahvi uuttuu liian nopeasti, jolloin siitä tulee vetistä ja mautonta. Sopiva jauhatuskarkeus on siis avainasemassa laadukkaan espresson valmistuksessa!
Jos kahvipapujen jauhaminen erikseen aina ennen kahvin valmistusta kuulostaa liian työläältä, tutustu jauhettujen kahvien valikoimaamme. Innovatiivisten, ilmatiiviisti suljettujen pakkausten ansiosta jauhettu kahvi säilyttää makunsa ja arominsa pitkän aikaa, sillä pakkaus suojaa kahvia ilman ja kosteuden vaikutuksilta. Valmiiksi jauhettujen kahvien avulla voit valmistaa maukkaan espresson mahdollisimman vähällä vaivalla!
Kuten todettu, vastajauhettu kahvi on aina kaikkein paras vaihtoehto espresson valmistukseen, mutta joskus papujen jauhamiseen ei yksinkertaisesti löydy aikaa kiireisen arjen keskellä. Espresson voi onneksi valmistaa myös E.S.E. -espressonapeista (Easy Serve Espresso), jotka on suunniteltu helpottamaan ja nopeuttamaan espresson valmistusta. Espressonapit ovat suodatinpaperiin pakattuja valmiiksi tampattuja espressokahvikiekkoja, jotka voi asettaa suoraan espressokeittimeen.
Toiveenamme on, että tuotevalikoimastamme löytyy jokaiselle mieluinen kahvi, joten ESE-espressonapeistakin on saatavilla useampi erilainen vaihtoehto – valitse miedompi makumaailma tai täyteläisemmät maut! Muista kuitenkin, että ESE-espressonapit sopivat vain puoliautomaattisiin espressokoneisiin, joten varmista ennen ostopäätöstä, että ne sopivat omalle laitteellesi.
Kofeiinittoman kahvin suosio on viime vuosien aikana kasvanut ja samalla myös sen saatavuus on parantunut. Paras kofeiiniton kahvi espressokeittimelle löytyy helposti, kun noudatat samoja ohjeita kuin tavallista kahvia valitessa: valitse keski- tai tummapaahtoiset pavut, jotta saat mahdollisimman maukasta kahvia ja muista, että paras kahvi valmistuu vastajauhetuista pavuista!
Jos etsit erityisen aromaattista ja herkän makuista kahvia, kokeile KahviKaverin oman Caprisette-tuotesarjan Lullaby Decaf -kahvia. Sen korkealaatuiset arabica- ja robusta-kahvipavut ovat peräisin Brasiliasta, Guatemalasta ja Intiasta. Jos pidät makeista makuvivahteista, suosittelemme kofeiinitonta Black Crow White Pigeon Colombia Decaf -specialty-kahvia, jossa voi havaita suklaan ja karamellin sävyjä.
Jos kokeilet mielelläsi uusia kahveja, tutustu kahvin monipakkauksiin ja kahvilajitelmiin. KahviKaverin valikoimista löydät useita erilaisia vaihtoehtoja, joiden avulla voit nauttia erilaista kahvia vaikka joka päivä! Lajitelmat ovat hyvä valinta myös silloin, jos olet vasta tutustumassa kahvin maailmaan ja etsit vielä itsellesi mieluisimpia makuja. Jos taas olet jo löytänyt suosikkikahvisi, jota haluat nauttia jokaisella kahvitauolla, valikoimistamme löydät myös samaa kahvia sisältävät kahvin monipakkaukset. Tästä lähtien suosikkikahvisi ei pääse enää koskaan loppumaan kesken! Kun valitset monipakkausta tai lajitelmaa, noudata samoja valintakriteerejä kuin kahvipapuja valitessa, niin löydät espressokeittimelle sopivan vaihtoehdon.
Onko paras kahvi espressokoneelle arabicaa vai robustaa? Hyvä kysymys! Arabica-kahvipavut ovat maultaan yleisesti ottaen hienovaraisempia ja niiden kofeiinipitoisuus on alhaisempi. Arabica on usein myös makeampaa, hedelmäisempää ja hieman hapokkaampaa. KahviKaverin tuotevalikoimasta löydät useita 100-prosenttista arabicaa sisältäviä kahveja, jotka sopivat hyvin sekä maukkaiden espressojen että herkullisten maitopohjaisten kahvien valmistukseen. Valitse omaan makuusi sopivin arabica-kahvi tutustumalla kahvin makuvivahteisiin ja kiinnittämällä huomiota kahvin hapokkuuteen – toisille maistuu hapokas kahvi, toiset pitävät vähemmän hapokkaista vaihtoehdoista.
100-prosenttista robustaa näkee myynnissä vain harvoin, sillä robustan maku on hyvin voimakas ja sen kofeiinipitoisuus on kaksi kertaa korkeampi kuin arabican. Parhaimmat kahvit espressokoneeseen ovatkin usein robustan ja arabican sekoituksia, jolloin kahvin makumaailma on upean tasapainoinen. Jos valintasi on arabica-robusta-kahvisekoitus, huomioi, että sen kofeiinipitoisuus on hieman korkeampi kuin 100-prosenttisen arabica-kahvin, ja kahvi on maultaan todennäköisesti myös hieman karvaampaa. Arabica-robusta-sekoitukset sopivat mainiosti maitopohjaisten kahvien valmistukseen, sillä juomien koostumuksesta tulee paksumpi ja cremasta paljon täyteläisempi.
Voimmeko olla avuksi?
Jos et löytänyt kysymykseesi vastausta tai kaipaat apua löytääksesi itsellesi sopivimman kahvin, asiantuntevat ammattilaisemme auttavat mielellään! Olet myös milloin tahansa tervetullut piipahtamaan myymälässämme: tarjoamme kupillisen kahvia ja opastamme omaan makuusi parhaiten sopivimpien vaihtoehtojen pariin.
Voit valita, mitä evästeitä haluat meidän käyttävän. Osa niistä ovat välttämättömiä, eikä niitä siksi voi kytkeä pois päältä.
Nämä evästeet ovat välttämättömiä, jotta verkkosivustomme toimisi oikein, eikä niitä voi kytkeä pois päältä. Ne eivät kerää käyttäjän tunnistetietoja.
Näiden evästeiden avulla voimme optimoida verkkosivustoamme ja nähdä sivuston liikenteen lähteet. Käytämme tähän tarkoitukseen Google Analytics -alustaa. Kerätyistä tiedoista ei voi tunnistaa sinua, eikä niitä jaeta kolmansille osapuolille. Näiden evästeiden salliminen antaa sinulle mahdollisuuden käyttää live chat -toimintoa ja vastaanottaa siten apua konsulteiltamme.
Kukaan ei pidä mainoksista internetissä – varsinkaan täysin epäolennaisista mainoksista. Näiden evästeiden avulla pystymme tunnistamaan tarpeesi ja tuomaan esille vain olennaisimmat tarjoukset. Näet mainoksia, vaikka et ottaisi näitä evästeitä käyttöön, mutta silloin niitä ei ole räätälöity tarpeidesi ja kiinnostuksen kohteidesi mukaan.