P.
T.
Min.
Sek. aikaa jäljellä.
13.99 €
Tämä kahvi on kunnianosoitus Pantonen vuoden 2024 värille nimeltä Peach Fuzz, ja se on valmistettu ainutlaatuisella tavalla – fermentoimalla yhdessä persikoiden kanssa!
Kuulutko niihin kahvinystäviin, joiden on vaikea erottaa kahvista erilaisia makuvivahteita? Tämä kahvi on taatusti poikkeus! Erityisen prosessointimenetelmänsä ansiosta tässä kahvissa voi havaita persikan, eksoottisen mangon ja makean karamellin luonnollisia aromeja. Mieleen saattaa hyvinkin hiipiä oivallus: kahvi voi todella maistua tällaiseltakin!
Tätä kahvia on myynnissä vain rajoitettu erä, ja se on saapunut meille kaukaa Kolumbiasta asti. Huilan alueella toimivan Monteblanco-kahvitilan omistaja Rodrigo Sanchez on jo vuosia kokeillut erilaisia innovatiivisia prosessointimenetelmiä ja pyrkinyt luomaan uusia ainutlaatuisia makuja. Hän on onnistunut tehtävässään hyvin: Rodrigo on saanut työstään useita palkintoja!
Ainutlaatuinen prosessointimenetelmä: fermentointi yhdessä persikoiden kanssa.
Kahvin prosessointi yhdessä hedelmien kanssa on suhteellisen uusi keksintö. Se on herättänyt tuhansien kahvinystävien kiinnostuksen ympäri maailmaa ja sen tuloksista ovat päässeet nauttimaan jo sadat kahvi-intoilijat. Jos pohdit, miten tällainen prosessointi tarkalleen ottaen tehdään, lue lisää alta!
Rodrigo Sanchez on valinnut tähän kahvisekoitukseen Bourbon– ja Caturra-arabicalajikkeet, jotka tunnetaan monipuolisuudestaan ja kirkkaasta, luonnollisesta makeudestaan. Juuri makeus luo täydelliset olosuhteet erilaisille mikro-organismeille (joista mainittakoon lactobacillus ja saccharomyces cerevisiae), jotka tekevät tärkeää työtään käymisprosessin aikana.
Ennen prosessoinnin aloittamista nämä mikro-organismit (jotka on saatu tilalla kasvavista kahvipensaista) sekoitetaan yhteen persikoiden, muiden trooppisten hedelmien ja hedelmänektarin kanssa. Hedelmäisen sekoituksen annetaan käydä kahdeksan päivän ajan, kunnes saavutetaan sopiva Brix-pitoisuus ja vaadittu pH-arvo.
Huolellisesti käsin poimittu kahvi sekoitetaan nektariin ja seosta säilytetään suljetussa astiassa 150 tunnin ajan. Brix-astetta ja pH-arvoa seurataan koko prosessin ajan – näin varmistetaan, että olosuhteet pysyvät sopivina, jotta trooppisten hedelmien maut pääsevät kehittymään juuri sopivan makeiksi.
Lopuksi pavut kuivataan auringossa, kunnes ihanteellinen 10–11 prosentin kosteuspitoisuus on saavutettu, ja sitten ne lähtevät paahdettaviksi!
*****
Alkuperämaa | Kolumbia
Alue | Huila
Maatila | Rodrigo Sanchezin “Monteblanco”
Korkeus merenpinnasta | 1730 m
Arabica-lajikkeet | Bourbon, Caturra
Prosessointimenetelmä | Pesu, fermentointi persikoiden kanssa
Paahtoaste | Keskipaahto
Vivahteet | Persikka, mango, karamelli
Suositellut valmistusmenetelmät: kaikki manuaaliset valmistusmetelemät (V60, Chemex, yms.), sekä uutto suoraan kuppiin.
Ainesosat: paahdettu jauhettu kahvi.
Säilytys: säilytä suljettuna pimeässä, kuivassa ja viileässä paikassa.
Euroopan unioni
Jauhettu kahvi
KahviKaveri
4771121001073
200 g
Tässä kahvissa ei ole keinotekoisia aromeja. Ainutlaatuinen maku syntyy täysin luonnollisen ilmiön tuloksena: vihreät kahvipavut käsitellään erityisellä liuoksella, joka sisältää persikoita, trooppisia hedelmiä, nektaria ja kahvinviljelijöiden käyttämiä erityisiä mikro-organismeja (lisätietoja tästä ainutlaatuisesta kahvista löydät verkkokaupan tuotekuvauksesta).
Kahvinviljelijät etsivät jatkuvasti uusia, ainutlaatuisia prosessointimenetelmiä, joiden avulla voidaan tuoda esiin tiettyjä makuja tai jopa luoda kahviin uusia makuja. Fermentointi on yksi viime aikojen uusimmista trendeistä: tässä menetelmässä vihreät kahvipavut prosessoidaan erilaisten mikro-organismien avulla. Kahvin fermentoinnin edelläkävijä on Rodrigo Sanchez, tunnettu kahvinviljelijä, jonka työ on saanut laajalti tunnustusta kahvialan ammattilaisilta. Vaikka tätä prosessointimenetelmää pidetään vielä kokeellisena, sen suosio on viime aikoina kasvanut ympäri maailmaa.
Tässä kahvissa on trooppisten hedelmien makeita vivahteita, jotka on saatu aikaan ainutlaatuisella prosessointimenetelmällä: fermentoimalla kahvipavut yhdessä persikoiden kanssa. Erilaiset uuttomenetelmät johtavat kahvin makeuden osalta erilaisiin tuloksiin, joten kokeile rohkeasti ja löydä itsellesi sopiva valmistustapa!
Tälle kahville on ominaista keskikarkea jauhatus ja keskipaahtoisuus, minkä vuoksi se soveltuu valmistettavaksi niin suodatinkahvinkeittimillä kuin pour over -keittimilläkin, ja sopii uutettavaksi myös suoraan kuppiin. Voit nauttia tätä kahvia kuumana tai kylmänä – maku on aina yhtä herkullinen! Erilaiset valmistustavat tuovat esiin erilaisia makuvivahteita, joten kokeile rohkeasti ja tutustu tämän poikkeuksellisen kahvin ainutlaatuiseen makupalettiin.
Taatusti löydät – olemme siitä aivan varmoja! Tavallisten specialty-kahvien makuvivahteet ovat yleensä hienovaraisia: vaikka pakkauksessa on kuvailtu kahvin makumaailmaa, ne erottuvat kahvista hyvin hentoina, minkä vuoksi kaikki eivät pysty niitä maistamaan tai tunnistamaan. Tämän kahvin kohdalla on kuitenkin toisin! Makuvivahteet on saatu aikaan ainutlaatuisella prosessointimenetelmällä, jossa vihreät kahvipavut fermentoidaan yhdessä persikoiden ja muiden trooppisten hedelmien kanssa, jonka vuoksi tämä kahvi on täynnä eloisaa hedelmäisyyttä. P.S. Aina kun valmistamme tätä kahvia KahviKaverin myymälässä tai toimistolla, se herättää poikkeuksetta kiinnostusta ja sitä halutaan aina maistaa… Emme malta odottaa, että sinäkin pääset maistamaan sitä: kerrothan meille sitten, mitä pidit!
Marianna 8 syyskuun, 2024
Tämäntyyppiset kahvit ovat itselle yleensä liian hapokkaita, mutta tämä on miedompi, ja mukana on aavistus karvauttakin.
Lea 30 elokuun, 2024
Hedelmäistä ja tuoksuvaa! Tähän ei tarvitse lisätä makeutusta, kahvi itsessään on riittävän makeaa.
Tuomas 19 elokuun, 2024
Kannattaa ehdottomasti maistaa, uniikki kokemus
Marja 5 elokuun, 2024
Vau, tässä todellakin maistuu persikka!!!!!!!!! Käytin pressopannua, ja koko talo tuoksuu hedelmille
Kommenttisi
Nimi
Sähköposti
Voit valita, mitä evästeitä haluat meidän käyttävän. Osa niistä ovat välttämättömiä, eikä niitä siksi voi kytkeä pois päältä.
Nämä evästeet ovat välttämättömiä, jotta verkkosivustomme toimisi oikein, eikä niitä voi kytkeä pois päältä. Ne eivät kerää käyttäjän tunnistetietoja.
Näiden evästeiden avulla voimme optimoida verkkosivustoamme ja nähdä sivuston liikenteen lähteet. Käytämme tähän tarkoitukseen Google Analytics -alustaa. Kerätyistä tiedoista ei voi tunnistaa sinua, eikä niitä jaeta kolmansille osapuolille. Näiden evästeiden salliminen antaa sinulle mahdollisuuden käyttää live chat -toimintoa ja vastaanottaa siten apua konsulteiltamme.
Kukaan ei pidä mainoksista internetissä – varsinkaan täysin epäolennaisista mainoksista. Näiden evästeiden avulla pystymme tunnistamaan tarpeesi ja tuomaan esille vain olennaisimmat tarjoukset. Näet mainoksia, vaikka et ottaisi näitä evästeitä käyttöön, mutta silloin niitä ei ole räätälöity tarpeidesi ja kiinnostuksen kohteidesi mukaan.