Etiopia ja Uganda ovat todellisia kahviparatiiseja, joissa tuotetaan poikkeuksellisen laadukasta kahvia. Näillä alueilla viljelty Black Crow White Pigeon -kahvi tarjoaa ainutlaatuisia kahvielämyksiä – nauti mehevän hedelmäisestä ja kukkaisesta makuprofiilista sekä teetä ja viiniä muistuttavista vivahteista!
Aasialainen kahvi on nyt suositumpaa kuin koskaan, ja Myanmarin ja Vietnamin kaltaisten maiden kahvimarkkinat ovat kasvaneet tasaisesti viime vuosina, kun Aasiassa on keskitytty erityisesti korkealaatuisten kahvien viljelyyn. Tältä alueelta peräisin olevat Black Crow White Pigeon -erikoiskahvit tunnetaan omaleimaisesta maustaan, jota kuvaillaan usein karvaaksi, ja jossa on mausteisuutta sekä suklaan, tupakan, punaviinin ja puun vivahteita.
Eteläamerikkalainen specialty coffee -kahvi tarjoaa herkullisia makunautintoja – jos olet kokeilemassa specialty-kahveja ensimmäistä kertaa, aloita Etelä-Amerikasta! Suosittelemme tutustumaan etenkin brasilialaisiin ja kolumbialaisiin kahveihin, jotka hurmaavat tasapainoisilla mauillaan, luontaisella makeudellaan ja herkullisilla suklaan, pähkinöiden ja hedelmien vivahteillaan. Etelä-Amerikasta peräisin olevat Black Crow White Pigeon -kahvit ovat yleisesti ottaen vähemmän hapokkaita kuin afrikkalaiset, ja miedompia kuin aasialaiset kahvit.
Nauti herkullisista kahveista: keskiamerikkalaiset kahvit Guatemalasta Nicaraguaan ovat maultaan monipuolisia, ja voivat sisältää niin trooppisen hedelmäisiä kuin pähkinäisiäkin makuvivahteita. Yhteistä kaikille Keski-Amerikan kahveille on niiden ainutlaatuinen makuprofiili ja omaleimainen luonne.
Tiukat laatuvaatimukset. Kahvialan ammattilaiset tekevät kovasti töitä tuotannon jokaisessa vaiheessa taatakseen kahvin parhaan mahdollisen laadun. Kahvinviljelijät keräävät, käsittelevät ja lajittelevat pavut huolellisesti, ja paahtimot hyödyntävät asiantuntemustaan saadakseen kunkin kahvin ainutlaatuiset ominaisuudet esiin parhaalla mahdollisella tavalla. Lopputuloksena on täydellisen maukas kahvi!
Paahdettu parhaissa paahtimoissa. Caprisette-kahvit paahdetaan Euroopan parhaissa paahtimoissa Italiassa, Belgiassa, Alankomaissa ja Liettuassa. Eri maissa paahdetuilla kahveilla on omat ainutlaatuiset vivahteensa ja makuprofiilinsa, jotka juontavat juurensa erilaisiin kahviin liittyviin paikallisiin perinteisiin.
Täydellisen tuoretta. Caprisette-kahvipavut paahdetaan pienissä erissä maksimaalisen tuoreuden varmistamiseksi ja paahtoprosessin valvonnan helpottamiseksi. Lopputuloksena on täydellisen tuore kahvi, jonka hienovaraiset, luonnolliset maut saadaan esiin vain täsmälleen oikeanlaisella paahdolla.
Sopii kaikille valmistusmenetelmille ja kaikkien kahvijuomien valmistukseen. Caprisette-kahvi on aina herkullista, nautitpa sitä sitten mustana tai vaikkapa maidolla. Olemme valinneet huolellisesti kaikkein parhaat lajikkeet ja hienosäätäneet paahtoprosessia varmistaaksemme, että saat nauttia maukkaasta kahvista, valmistitpa sen sitten esimerkiksi täysautomaattisella kahvikoneella, suodatinkahvinkeittimellä, pressopannulla, mutteripannulla tai jollain muulla menetelmällä!
Caprisette Fragrante on keskitumma brasilialaisten papujen sekoitus (80 % arabicaa ja 20 % robustaa), joka miellyttää perinteisten kahvimakujen ystäviä. Tuoksussa on aavistus maapähkinävoita ja maussa maitosuklaan vivahteita. Tämä Caprisette-kahvi hemmottelee makupalettia hienovaraisen saksanpähkinäisellä jälkimaullaan, joka viipyilee suussa pitkään.
Tämä brasilialaisen ja hondurasilaisen kahvin sekoitus (80 % arabicaa ja 20 % robustaa) sopii perinteikkäiden makujen ystäville. Nämä Caprisette-pavut ovat voimakkaan aromikkaita ja rungoltaan täyteläisiä, ja tämän paahdoltaan keskivaalean kahvin jälkimaussa voi havaita tumman suklaan ja karamellin makeita vivahteita.
Tässä brasilialaisen ja ugandalaisen kahvin sekoituksessa on sekä keskipaahtoista arabicaa (80 %) että robustaa (20 %). Nauti karamellin, karvaan tumman suklaan ja herkullisten pähkinöiden vivahteista! Caprisette Crema sopii täydellisesti cappuccinon tai latten valmistukseen, joskaan maidon lisääminen ei ole välttämätöntä – tämä kahvi paljastaa makeat vivahteensa myös mustana!
Tässä brasilialaisten, meksikolaisten, ugandalaisten ja intialaisten kahvien sekoituksessa on keskipaahtoisia arabica- (80 %) ja robusta-papuja (20 %). Maussa on makean täyteläistä suklaisuutta, kuivattujen hedelmien vivahteita ja kevyttä marjaisuutta – koe ainutlaatuinen makuelämys!
Tämä Italiassa paahdettu Caprisette-kahvi on 100-prosenttinen arabica-sekoitus keskipaahtoisia brasilialaisia, meksikolaisia, intialaisia ja etiopialaisia papuja, jotka on poimittu huolellisesti käsin. Hemmottele aistejasi makean karamellin, liköörin ja täyteläisen kaakaon vivahteilla.
Näiden käsin poimittujen makeiden brasilialaisten kahvipapujen keskipaahto korostaa niiden luontaista makeutta. Tätä 100-prosenttista arabicaa siemaillessasi saat nauttia maitosuklaan, karamellin ja mantelin makuvivahteista.
Tämä 100-prosenttinen arabica-kahvi brasilialaisista ja hondurasilaisista pavuista sopii hienovaraisten makujen ystäville. Keskivaalea paahto tuo kahvin makean marjaisat ja karamellimaiset makuvivahteet esiin, ja mukana on myös hienovaraisia tumman suklaan vivahteita.
Tämä keskipaahtoinen brasilialaisten ja vietnamilaisten kahvien sekoitus sisältää sekä arabicaa (45 %) että robustaa (jopa 55 %!) – täydellinen valinta, kun kaipaat lisää energiaa! Nämä Caprisette-kahvipavut ovat erityisen maukkaita: mukana on vivahteita tummasta suklaasta ja paahdetuista pähkinöistä, ja hento mausteisuus saa haaveilemaan santsikupillisesta.
Tämä paahdoltaan keskitumma Caprisette kofeiiniton kahvi on valmistettu parhaista brasilialaisista, guatemalalaisista ja intialaisista arabica- ja robusta-pavuista. Erityisen pehmeässä maussa voi havaita cashewpähkinän, kaakaon ja puun vivahteita.
Nämä CHiATO-kahvikapselit sopivat annoskooltaan pienten ja mauiltaan voimakkaiden kahvien valmistukseen (voimakkuus 8/10). Kapseleissa on arabican ja robustan sekoitusta, jonka maussa voi havaita hienovaraisia tumman suklaan, pähkinöiden ja luumujen vivahteita. Jälkimaussa on miellyttävää makeutta.
Jos nautit kahvia mieluummin hieman suuremman annoksen kerralla, kokeile CHiATO Lungoa (voimakkuus 6/10). Tässä runsasaromisessa ja tasapainoisessa kahvissa on jämäkkä crema-kerros.
Tämä CHiATO-kahvikapseli on yhdistelmä täyteläistä espressoa ja pehmeää, makeaa maitovaahtoa. Täydellinen valinta heille, jotka rakastavat klassista italialaista cappuccinoa. Makea, kermainen juoma valmistetaan kahdesta kapselista. Kahvikapseli sisältää arabican ja robustan sekoitusta ja maitokapseli rasvatonta maitoa ja sokeria.
Tämä CHiATO-kahvi on tasapainoinen sekoitus voimakasta kahvia ja pehmeää maitovaahtoa. Kokeile tätä kahvikapselia, jos arvostat hieman erityislaatuisempia maitopohjaisia kahvijuomia. CHiATO Café au Lait on pakattu yhteen kapseliin, josta löytyy sekä kahvi että maito. Lopputuloksena on koostumukseltaan miellyttävä kahvijuoma, jota haluat nauttia kupillisen toisensa perään!
Kinuskinen, kermainen, täyteläinen ja sopivasti makea... tätä kahvia on mahdoton vastustaa! Nauti suolaisen karamellin, täyteläisen kahvin ja makean maidon yhdistelmästä.
Tämä samettisen pehmeä ja täyteläinen kaakao sopii kaikille, jotka rakastavat makeita herkkuja – niin lapsille kuin aikuisillekin. Täydellinen juoma viileisiin iltoihin, sunnuntaiaamiaisille tai niihin hetkiin, kun makeanhimo yllättää!
Kupillinen aromikasta kahvia ja loraus kermalikööriä… Voiko parempaa ollakaan? Itse asiassa voi – kermaliköörille maistuva CHiATOn jauhettu kahvi on täydellisen kermainen, pehmeä ja viettelevä!
Maistuisiko kahvi, jossa on mukana hasselpähkinöiden makeita makuvivahteita? Valitse CHiATO Hazelnut -jauhettu kahvi ja nauti ainutlaatuisesta kahvielämyksestä – aivan kuin aromaattisen kahvin ja upean, hasselpähkinäkermalla täytetyn leivonnaisen maut olisi yhdistetty samaan kuppiin!
CHiATO Caramel tuo mieleen tuoreen kinuskileivonnaisen – tämä kahvi on maustettu makeilla kermatoffeen ja sulatetun sokerin aromeilla! Nauti miellyttävän makeasta, täyteläisestä ja aromaattisesta kahvista.
CHiATO Amaretto tuo kahvikuppiisi amaretto-liköörin pähkinäisen makeat maut. Nauti makujen juhlasta – amaretton maut (manteli, aprikoosin kivet ja vanilja) sopivat täydellisesti yhteen korkealaatuisen kahvin kanssa.
Kermainen, täyteläinen ja miellyttävän makea CHiATO Crème Brûlée on yhdistelmä aromaattista kahvia ja klassisen ranskalaisen crème brûlée -jälkiruoan makuja. Nauti sellaisenaan tai valmista uniikki kahvijuoma: lisää suosikkimaitoasi, ja käsissäsi on crème brûlée latte macchiato!
Nämä Parallel-kahvipavut ovat peräisin Etiopiasta ja Tansaniasta. Makuvivahteiltaan monitahoiset afrikkalaiset arabica-pavut tuovat kahviin keveyttä ja trooppisen marjaisia, hedelmäisiä ja kukkaisia sekä teetä muistuttavia sävyjä, joihin yhdistyy myös hienovaraisia viinin vivahteita.
Tutustu intialaisista ja papua-uusiguinealaisista arabica-pavuista valmistettuun kahvisekoitukseen! Tämä maukas Parallel-erikoiskahvi on omaleimaisen makuinen – mukana on makeita kaakaon, neilikoiden ja kuivattujen hedelmien vivahteita.
Parallel 36 on herkullinen sekoitus väli- ja eteläamerikkalaisia arabica-papuja El Salvadorista ja Brasiliasta! Tässä kahvissa voi havaita upean suklaisia, maapähkinäisiä ja kukkaisia vivahteita, sekä puun sävyjä!
Suodatinkahvinkeittimet ovat kahvimaailman rakastettuja klassikkoja – useimmissa suomalaiskodeissakin luotetaan käytännöllisiin kahvinkeittimiin, joiden avulla on helppo valmistaa maistuvaa kahvia.
Miksi suodatinkahvi maistuu niin hyvältä? Miten suodatinkahvi kannattaa valmistaa? Entä millainen on paras kahvi suodatinkahvinkeittimille? Näihin kysymyksiin löydät vastaukset tästä tekstistä!
Jos kotoasi löytyy suodatinkahvinkeitin, tiedätkin jo, että kahvin valmistus vie hieman aikaa – kahvinkeittimestä riippuen kahvi tippuu yleensä noin 10–15 minuutissa. Kerralla valmistuu kuitenkin useampi annos maukasta ja aromaattista kahvia, joten siinä mielessä vartti on hyvinkin kohtuullinen aika.
Suodatinkahvinkeittimessä kahvi on pitkän aikaa suorassa kosketuksessa veden kanssa. Suodatinkahvin valintaan kannattaa siis kiinnittää erityistä huomiota, jotta pääset nauttimaan mahdollisimman maukkaasta ja aromikkaasta kahvista. Paras kahvi suodatinkahvinkeitintä varten löytyy huomioimalla kahvin paahtoaste ja jauhatuskarkeus.
Tummapaahtoisella kahvilla on taipumus vapauttaa makujaan melko nopeasti, joten siitä valmistettu suodatinkahvi on usein liian vahvaa ja karvasta. Valitse suodatinkahvinkeittimeen siis vaalea- tai keskipaahtoinen kahvi ja muista, että mitä tummempi paahto, sitä todennäköisemmin kahvin hienovaraisemmat makuvivahteet häviävät uuttoprosessin aikana. Sama koskee jauhatuskarkeutta: kahvi suodatinkahvinkeittimille paljastaa makunsa sitä nopeammin, mitä hienompaa jauhatusta käytät. Paras vaihtoehto on siis valita keskikarkea tai karkeampi jauhatus.
Kun pidät nämä kaksi kriteeriä mielessäsi, löydät suodatinkahvinkeittimeen sopivan kahvin melkein mistä kategoriasta tahansa, suositpa sitten kahvipapuja, jauhettua kahvia, specialty-kahveja, kofeiinitonta kahvia tai paikallisesti paahdettua kahvia. Käytä suodatinkahvin valintaan hieman aikaa, niin saat nauttia herkullisesta lopputuloksesta!
Yleensä suodatinkahvinkeittimiin tarvitaan valmiiksi jauhettua kahvia, mutta markkinoilla on nykyään myös laitteita, joissa on sisäänrakennettu kahvimylly. Tämä on upea edistysaskel, sillä herkullisin kahvi valmistuu aina vastajauhetuista kahvipavuista – jos kotoasi löytyy kahvimyllyllä varustettu kahvinkeitin, pääset nauttimaan aivan erityisen maukkaasta kahvista! Kun etsit parhaita kahvipapuja kahvinkeittimeen, kiinnitä huomiota seuraaviin ohjeisiin:
Valitse vaalea- tai keskipaahtoiset pavut. Paras kahvi suodatinkahvinkeittimelle on vaalea- tai keskipaahtoista: tällöin kahvin makuvivahteet pääsevät parhaalla tavalla esiin. Nauti upean makeasta ja kevyen hedelmäisestä kahvista!
Tutustu huolellisesti tuotekuvaukseen. Kahvin pakkauksesta tai tuotekuvauksesta löytyy yleensä maininta siitä, sopiiko se suodatinkahvinkeittimelle. Pakkausmerkintää noudattamalla valinta ei voi mennä pieleen! Jos suositeltua valmistustapaa ei ole mainittu, käytä ohjeena paahtoastetta.
Jos et ehdi käyttää ylimääräistä aikaa täydellisen kahvin etsintään, tutustu KahviKaverin oman Caprisette-tuotesarjan kahveihin. Caprisette-kahvipavut sopivat erinomaisesti suodatinkahvin valmistukseen ja tarjolla on useita eri makuja, joista valita. Jos tavoitteenasi on löytää erikoisempi kahvi suodatinkahvinkeittimeen, tutustu valikoimamme specialty-kahveihin. Miltä kuulostaisi esimerkiksi kahvi aprikoosin, maitosuklaan ja karamellin vivahteilla, tai makean hunajainen kahvi?
Kahvin keittäminen suodatinkahvinkeittimessä tuo upeasti esiin kahvin hienoimmat aromit – suodatinkahville on ominaista silkkisen sileä runko ja erityisen “puhdas” maku. Jos tavoitteenasi on löytää aivan erityisen maukas kahvi suodatinkahvinkeitintä varten, tutustu valikoimistamme löytyviin specialty- eli erikoiskahveihin, joista valmistat upean täyteläistä ja eläväisen makuista suodatinkahvia. Laadukkaita kahveja kannattaa nauttia hitaasti ja suurella hartaudella, aivan kuten hienoa viiniäkin!
Kun etsit erikoiskahvia suodatinkahvinkeittimeen, suosittelemme tutustumaan Black Crow White Pigeon -tuotesarjaan. Valitse laajasta makujen kirjosta – onko oma suosikkisi vivahteiltaan tumma ja maanläheinen vai kevyt ja hienovaraisen aromikas?
Yksi suodatinkahvinkeittimien suurimmista eduista on niiden käytännöllisyys ja helppokäyttöisyys. Lisää vesi, aseta suodatin paikalleen, lisää jauhettu kahvi ja napsauta keitin päälle – valmista!
Mahdollisimman herkullisen suodatinkahvin valmistus vaatii kuitenkin jonkin verran taitoa ja kokemusta. Aloita jauhetun kahvin valinnasta: suosi vaalea- tai keskipaahtoisia kahveja ja muista, että mitä vaaleampi paahto, sitä miellyttävämmän ja eläväisemmän makuinen suodatinkahvi. Huomioi myös jauhatuskarkeus: paras vaihtoehto on keskikarkea tai karkea jauhatus, sillä liian hieno jauhatus voi peittää kahvin aromikkuutta ja tuoda siihen liikaa karvautta tai hapokkuutta. Jauhatukseltaan paras kahvi suodatinkahvinkeittimelle on vain hieman karkeampaa kuin suoraan kuppiin uutettavissa kahveissa. Jos haluat olla täydellisen varma sopivasta jauhatuskarkeudesta, voit myös jauhaa kahvipavut itse juuri ennen kahvin valmistusta. Jos suodatinkahvinkeittimessäsi ei ole sisäänrakennettua kahvimyllyä, erillisen kahvimyllyn hankkiminen on erinomainen idea.
Kofeiinittoman kahvin suosio on kasvanut nopeasti, eikä ihme – kofeiiniton kahvi on loistava vaihtoehto sellaisille kahvinystäville, jotka ovat syystä tai toisesta päättäneet luopua kofeiinista. Oletko miettinyt, voiko kofeiinitonta kahvia valmistaa suodatinkahvinkeittimellä? Ilman muuta voi! Kofeiiniton kahvi suodatinkahvinkeittimeen löytyy helposti, kun pidät mielessäsi aiemmin antamamme vinkit: valitse kahvi, joka on vaalea- tai keskipaahtoista ja jonka jauhatus on karkeahko.
Kofeiinittoman kahvin ystäville suosittelemme Caprisette Lullaby Decaf -kahvisekoitusta, joka hurmaa tuoksullaan ja herkällä maullaan. Toinen hyvä vaihtoehto on kofeiiniton Black Crow White Pigeon Colombia Decaf -kahvi: jos etsit makeiden ja raikkaiden makuvivahteiden täydellistä tasapainoa, valitse tämä kahvi!
Kahvin keitto suodatinkahvinkeittimessä on pääsääntöisesti hyvin helppoa ja sujuvaa, mutta toisinaan eteen saattaa tulla erilaisia ongelmiakin: kodin kahvivarastot saattavat huveta odottamattoman nopeasti, tai ehkä asiakkaasi kyllästyvät siihen, että joka päivä on tarjolla samaa kahvia. Kahvilajitelma ratkaisee tällaiset ongelmat kätevästi: useammasta erilaisesta kahvista koostuvat kahvin maistelupakkaukset mahdollistavat erilaiset kahvielämykset vaikka joka päivä ja samaa kahvia sisältävät kahvin monipakkaukset taas auttavat täyttämään kahvivarastot niin, että suosikkikahvisi ei pääse yllättäen loppumaan. Muista kiinnittää huomiota kahvin paahtoasteeseen ja jauhatuskarkeuteen, niin löydät suodatinkahville sopivan kahvilajitelman tai monipakkauksen.
Meiltä kysytään usein, pitäisikö suodatinkahvinkeittimeen valita arabicaa vai robustaa. Arabica on aina varma valinta suodatinkahvin valmistukseen, sillä sen hienovaraisuus, hedelmäisyys, makeus ja hapokkuus pääsevät suodatinkahvinkeittimellä valmistettuna upeasti esiin. Tiesitkö muuten, että suodatinkahvi sisältää yleensä jokseenkin paljon kofeiinia? Arabica-kahvipavut auttavat hillitsemään kofeiinin määrää, sillä 100-prosenttisessa arabicassa on vähemmän kofeiinia kuin arabican ja robustan sekoituksissa.
100-prosenttista robustaa on saatavilla vain harvoin, mutta erilaisia arabica-robusta-kahvisekoituksia sen sijaan löytyy paljonkin. Robusta tuo kahviin täyteläisyyttä ja miellyttävää karvautta, kun taas arabica tunnetaan makeista ja hedelmäisistä makuvivahteistaan. Kun sekoituksessa on sopivassa suhteessa sekä robustaa että arabicaa, lopputuloksena on upean tasapainoinen ja maukas kahvi.
Tuntuuko suodatinkahvin valinta edelleen hankalalta?
Jos omaan makuusi sopivan suodatinkahvin valinta tuntuu edelleen hankalalta, anna meidän auttaa! Ammattilaisemme vastaavat mielellään kysymyksiisi ja opastavat kohti herkullisimpia kahveja. Olet milloin tahansa tervetullut piipahtamaan myös myymälässämme: tarjoamme kupillisen maukasta kahvia, jutustelemme mielellämme kahvin äärellä ja neuvomme kahviin liittyvissä kysymyksissä!
Voit valita, mitä evästeitä haluat meidän käyttävän. Osa niistä ovat välttämättömiä, eikä niitä siksi voi kytkeä pois päältä.
Nämä evästeet ovat välttämättömiä, jotta verkkosivustomme toimisi oikein, eikä niitä voi kytkeä pois päältä. Ne eivät kerää käyttäjän tunnistetietoja.
Näiden evästeiden avulla voimme optimoida verkkosivustoamme ja nähdä sivuston liikenteen lähteet. Käytämme tähän tarkoitukseen Google Analytics -alustaa. Kerätyistä tiedoista ei voi tunnistaa sinua, eikä niitä jaeta kolmansille osapuolille. Näiden evästeiden salliminen antaa sinulle mahdollisuuden käyttää live chat -toimintoa ja vastaanottaa siten apua konsulteiltamme.
Kukaan ei pidä mainoksista internetissä – varsinkaan täysin epäolennaisista mainoksista. Näiden evästeiden avulla pystymme tunnistamaan tarpeesi ja tuomaan esille vain olennaisimmat tarjoukset. Näet mainoksia, vaikka et ottaisi näitä evästeitä käyttöön, mutta silloin niitä ei ole räätälöity tarpeidesi ja kiinnostuksen kohteidesi mukaan.