Pressopannu kahvi French press-pannuille

Filter
Hinta
Valmistaja
Tyyppi
Kahvin piirre
Kahvipavun tyyppi
Kapselit sopivat laitteelle
Kahvityyppi
Paahtotaso
Lisäominaisuudet
Käyttettävä kahvi
Prosessi
Arabica lajike
Vesisäiliö
Tilavuus
Maidonvaahdottimen tyyppi
Ominaisuus
Alkuperä kahvialue
SCA-pisteet
Reseptimäärä
Kahvimyllyn tyyppi
Papusäiliön koko
Terien tyyppi
Maitosäiliö
Mutteripannun kapasiteetti
Sopii
Kahvikapseli sisältää
Annosten määrä
Lajit
Käyttötarkoitus
Annoksen mustalle kahville
Juoman resepti
Näyttö
Määrä
Säilyttää lämmön
Kupinlämmitin
Sarja
Sarja
Smart app
Maitojuomat
Annoskoko
Terien rakenne
Annoksen säätö maitokahville
Papusäiliöiden lukumäärä
Tallennettavat käyttäjäprofiilit
Toiminnot
Tyyppi
Tyyppi
Tyyppi
Tyyppi
Suklaa laji
Kofeiininpoistomenetelmä
Sykliät
Suositeltu päivittäinen kuppien määrä
Tuotteiden määrä paketissa
Maisteluopas
Ryhmien määrä
Suklaan tyyppi
Tuotemerkit
Vesijohtoverkko kytkentä
Ohjaustyyppi
Käyttää
Terän halkaisija
Ohjelmoitava jauhatusaika
Sisäänrakennettu mylly
Käyttäjän luomat reseptit
PID lämpötilansäädin
Painemittari
Kuuma vesisuutin
Ammattitason
Tarjoukset
131 esinettä

Tietoa pressopannuihin sopivista kahveista

Pressopannu on yksi maailman suosituimmista kahvinvalmistusvälineistä – mikä ei sinänsä yllätä, kun otetaan huomioon sen helppokäyttöisyys ja pressopannulla valmistetun kahvin herkullinen maku. Pressopannu-kahvi on täyteläistä ja aromikasta, ja vaikka tämä valmistusmenetelmä tunnetaankin myös nimellä French press, sen perässä ei suinkaan tarvitse lähteä Ranskaan asti!

Parhaan pressokahvin salaisuus piilee huolella valituissa kahvipavuissa. Tässä tekstissä kerromme, miten kahvi pressopannulla valmistuu oikeaoppisesti ja millaiset pavut sen valmistukseen kannattaa valita!

Mitä kahvia pressopannuun?

Pressopannu sopii maultaan luonnollisen kahvin valmistukseen – tällä menetelmällä kahvista tulee täyteläistä ja voimakasta, ja kahviin uuttuu mukaan myös sen luontainen rasva. Jos pidät tämäntyyppisestä kahvista ja kotoasi löytyy pressopannu, suosittelemme valitsemaan kahvin valmistukseen keskipaahtoista 100-prosenttista arabicaa tai arabican ja robustan sekoitusta. Keskipaahtoinen kahvi on luonnostaan melko öljyistä, täyteläistä ja maukasta, ja siitä valmistuu siksi erityisen hyvä pressopannu-kahvi. Kahvin keittäminen pressopannulla onnistuu mainiosti myös specialty-kahveista, sillä niiden vivahteikkaat maut sopivat tälle valmistustavalle erinomaisesti. Tutustu erilaisiin kahveihin ja kokeile rohkeasti erilaisia kahvityyppejä, esimerkiksi kahvipapuja, specialty-kahveja, valmiiksi jauhettuja kahveja tai kofeiinittomia kahveja!

Kahvipavut pressopannulle – miten löytää paras vaihtoehto?

French press eli pressopannu on yksi monipuolisimmista kahvinvalmistusvälineistä. Pressopannut ovat myös erittäin helppokäyttöisiä – kuka tahansa voi valmistaa niiden avulla kupillisen laadukasta kahvia ilman sen kummempaa erityisosaamista. Kaikkein laadukkain kahvi valmistuu vastajauhetuista pavuista ja pressopannu mahdollistaa erilaisten kahvipapujen kokeilun – tälle valmistusmenetelmälle käyvät niin vaalea-, keski- kuin tummapaahtoiset pavutkin.

Pressopannu – paahtoaste

Valitse kahvipapujen paahto omien makumieltymystesi perusteella. Tummapaahtoinen French press -kahvi on rungoltaan täyteläisempää ja maultaan karvaampaa, savuisempaa ja pikantimpaa, kun taas vaalea- ja keskipaahtoiset pavut tuovat kahviin hienovaraisempia, makeampia ja hedelmäisempiä vivahteita. Pidä paahtoasteen ohella mielessäsi myös jauhatuskarkeus: paras vaihtoehto on keskikarkea tai karkea jauhatus, jolloin kahvista tulee erityisen täyteläistä ja eläväisen makuista.

Caprisette-tuotesarjan kahvit sopivat pressopannuihin erityisen hyvin. Niistä valmistuva herkkä ja hienovaraisen makuinen kahvi sopii nautittavaksi sekä sellaisenaan että maidon kanssa. Specialty-kahvien ystävien kannattaa tutustua Black Crow White Pigeon -tuotesarjaan – sukella specialty-kahvien ainutlaatuisten makujen maailmaan!

Erikoiskahviparas kahvi pressopannuun?

Kahvi pressopannulla valmistettuna on monen mielestä kaikkein parasta – ja hyvästä syystä! Kun kahvi uutetaan pressopannussa, se paljastaa kaikkein hienoimmat arominsa ja makunsa. Pressopannuun sopivat erityisen hyvin myös erilaiset erikoiskahvit. Erikois- eli specialty-kahvi on korkealaatuista, aromikasta ja mauiltaan monivivahteista, minkä vuoksi siitä valmistettu French press -kahvi on erityisen maistuvaa.

Jos omaan makuun sopivimman specialty-kahvin valinta tuottaa vaikeuksia, tutustu Black Crow White Pigeon -tuotesarjan kahveihin. Mikä tahansa tuotesarjan kahvi pressopannussa valmistettuna on upean maukasta ja tarjoaa yllättäviäkin makunautintoja!

Pressopannu jauhetusta kahvista – kiinnitä huomiota näihin

Paras kahvi pressopannuun on vastajauhettua ja siten mahdollisimman tuoretta. Kahvipapujen jauhamiseen ei kuitenkaan aina ole aikaa tai mahdollisuutta – tällaisia tilanteita varten KahviKaverin valikoimista löytyy erilaisia valmiiksi jauhettuja kahveja! Kun etsit sopivaa vaihtoehtoa, huomioi kahvin jauhatuskarkeus. Pressopannuihin sopii parhaiten keskikarkea tai karkea jauhatus, joka mahdollistaa täyteläisemmät ja mauiltaan tasapainoisemmat kahvinautinnot. Kokeile rohkeasti erilaisia jauhatuksia, mutta muista, että mitä hienompi jauhatus, sitä pikantimpi ja voimakkaampi maku.

Jos et jaksa selata koko valikoimaa läpi, suosittelemme tutustumaan jauhettuihin Caprisette-kahveihin: ne sopivat erinomaisesti pressopannulle ja päivittäisiin kahvihetkiin. Myös specialty-laatuinen pressopannu-kahvi on loistava vaihtoehto, mutta jos et omista kahvimyllyä (tai jos arjessa ei löydy aikaa kahvin jauhamiseen) Black Crow White Pigeon -tuotesarjan valmiiksi jauhetut kahvit ovat hyvä vaihtoehto. Kahvin teko pressopannulla maailman laadukkaimmista kahveista mahdollistaa taatusti maukkaat kahvielämykset – vaivattomasti!

Kofeiiniton kahvi pressopannulle

Jos juot mieluiten kofeiinitonta kahvia, mietit ehkä parhaillaan, voiko sitä valmistaa pressopannulla. Hyviä uutisia: pressopannu sopii täydellisesti maukkaan ja aromikkaan kofeiinittoman kahvin valmistukseen! Pidä mielessä aiemmin antamamme perusohjeet, eli valitse mahdollisimman tuoreet kahvipavut ja huomioi kofeiinittoman kahvin paahtoaste ja jauhatuskarkeus.

Kofeiiniton kahvi pressopannulla valmistuu esimerkiksi Caprisette Lullaby Decaf -sekoituksesta, jonka maku on hienovarainen ja miellyttävän makea. Jos taas etsit jotain erityisempää, tutustu Black Crow White Pigeon Colombia Decaf -specialty-kahviin. Et tule pettymään!

Kahvin monipakkaukset pressopannulle

Herkullinen pressopannu-kahvi voi hurmata niin täydellisesti, että kahvipaketin pohja pilkistääkin odotettua nopeammin. Ratkaisu? Kahvin monipakkaukset, joiden avulla kahvivarastot on pitkäksi aikaa täydennetty. Kokeilunhaluisille suosittelemme kahvilajitelmia, jotka sisältävät useita erilaisia kahveja. Lähde unohtumattomalle makumatkalle kahvin maailmaan!

Arabica vai robusta – kumpi sopii paremmin French press -kahvinkeittimeen?

Kahvilla on kaksi tunnetuinta päälajiketta: arabica ja robusta. Näistä pressopannuun sopii ehdottomasti paremmin arabica. Kahvin valmistus pressopannulla tuo arabican moniulotteiset ja -vivahteiset maut ja makeuden upealla tavalla esiin. Arabica-kahvi sopii nautittavaksi sekä mustana että maidon kanssa, ja juuri sen monipuolisuus tekee siitä täydellisen kumppanin pressopannulle!

Robusta on arabicaan verrattuna huomattavasti voimakkaamman, täyteläisemmän ja karvaamman makuista. Tästä syystä kaupoista löytyy harvoin 100-prosenttista robustaa – yleensä robustaa käytetään lähinnä erilaisissa arabica-robusta-kahvisekoituksissa. Tällaiset sekoitukset sopivat pressopannuille hyvin, varsinkin jos pidät hieman karvaammasta kahvista, jonka koostumus on paksumpi ja crema jämäkämpi. Jos nautit kahvisi mieluiten maidolla, huomioi, että arabican ja robustan sekoituksesta valmistettu French press -kahvi sopii erinomaisen hyvin erilaisiin maitopohjaisiin juomiin!

Kysyttävää pressokahvista?

Tuntuuko pressopannulle sopivan kahvin valinta vaikealta, tai tarvitsetko lisätietoa muista kahveista? Autamme mielellämme – ota reippaasti yhteyttä, niin ratkotaan kysymykset yhdessä. Voit myös tulla piipahtamaan myymälässämme: neuvomme eteenpäin ja tarjoamme kupillisen kahvia!

Jos tiedät jo, minkä kahvin haluat valita, mutta et ole varma, miten saat siitä parhaat maut esiin, suosittelemme lukemaan oppaamme kahvin valmistamisesta pressopannussa.