Kylmäuutettu kahvi Cold brew-kannuille

Filter
Hinta
Valmistaja
Tyyppi
Kahvin piirre
Kahvipavun tyyppi
Kapselit sopivat laitteelle
Kahvityyppi
Paahtotaso
Lisäominaisuudet
Käyttettävä kahvi
Prosessi
Arabica lajike
Vesisäiliö
Tilavuus
Maidonvaahdottimen tyyppi
Ominaisuus
Alkuperä kahvialue
SCA-pisteet
Reseptimäärä
Kahvimyllyn tyyppi
Papusäiliön koko
Terien tyyppi
Maitosäiliö
Mutteripannun kapasiteetti
Sopii
Kahvikapseli sisältää
Annosten määrä
Lajit
Käyttötarkoitus
Annoksen mustalle kahville
Juoman resepti
Näyttö
Määrä
Säilyttää lämmön
Kupinlämmitin
Sarja
Sarja
Smart app
Maitojuomat
Annoskoko
Terien rakenne
Annoksen säätö maitokahville
Papusäiliöiden lukumäärä
Tallennettavat käyttäjäprofiilit
Toiminnot
Tyyppi
Tyyppi
Tyyppi
Tyyppi
Suklaa laji
Kofeiininpoistomenetelmä
Sykliät
Suositeltu päivittäinen kuppien määrä
Tuotteiden määrä paketissa
Maisteluopas
Ryhmien määrä
Suklaan tyyppi
Tuotemerkit
Vesijohtoverkko kytkentä
Ohjaustyyppi
Käyttää
Terän halkaisija
Ohjelmoitava jauhatusaika
Sisäänrakennettu mylly
Käyttäjän luomat reseptit
PID lämpötilansäädin
Painemittari
Kuuma vesisuutin
Ammattitason
Tarjoukset
105 esinettä

Tietoa cold brew -kahvin valmistukseen sopivista kahveista

Cold brew- eli kylmäuutettu kahvi on tämän hetken kuumin kahvitrendi. Yhä useammat kahvinystävät suosivat cold brew -kahvia ja kokeilevat sen valmistusta innovatiivisilla kannuilla ja keittimillä, joita löytyykin markkinoilta jo laaja valikoima. Mutta mistä tietää, millainen kahvi cold brew -kannuille sopii, ja mistä sitä löytää?

Tässä tekstissä kerromme, mikä kahvilajike sopii cold brew -kahvin valmistukseen parhaiten, ovatko kokonaiset kahvipavut vai valmiiksi jauhettu kahvi parempi valinta, ja kannattaako kahvin valmistuksessa noudattaa jotakin tiettyä reseptiä, vai lähteä vain reippaasti kokeilemaan!

Miten löytää paras cold brew -kahvi?

Selvennyksen vuoksi: cold brew -kahvi ei ole tavallista, jäähdytettynä tarjoiltua kahvia, vaan aivan tietynlaisella tavalla valmistettua kahvia – cold brew -kahvi uutetaan kylmässä vedessä, jolloin kahvipapujen maut tulevat aivan erityisellä tavalla esiin, eikä kahvissa ole juuri lainkaan hapokkuutta. Herkullisen raikas, täyteläinen ja makea kylmäuutettu kahvi valmistuu helposti esimerkiksi cold brew -kannulla. Kannattaa huomioida, että kylmäuutetun kahvin kofeiinipitoisuus on hieman tavallista kahvia korkeampi.

Sopiva kahvi cold brew -kannulle voi olla monenlaista – kaikki riippuu omista makumieltymyksistäsi. Jos pidät klassisesta italialaistyyppisestä kahvista, valitse arabican ja robustan sekoitus, jos taas pidät erityisen rohkeista mauista, kokeile specialty-kahveja. Suosittelemme välttämään ainoastaan erittäin hienoksi jauhettua tummapaahtoista kahvia – kahvin kylmäuuttaminen perustuu nimittäin siihen, että kahvi ja vesi ovat pitkän aikaa kosketuksissa toisiinsa, joten tummapaahtoisella, hienoksi jauhetulla kahvilla lopputuloksesta tulee todennäköisesti aivan liian pikantti ja kitkerä.

Testaa rohkeasti erilaisia vaihtoehtoja etsiessäsi omaa versiotasi täydellisestä cold brew -kahvista. Tuotevalikoimastamme löydät laajan kattauksen esimerkiksi kahvipapuja, specialty-kahveja, valmiiksi jauhettuja kahveja ja kofeiinittomia kahveja. Valitse suosikkisi ja kokeile kylmäuutetun kahvin valmistusta!

Kahvipavut cold brew -kahvia varten

Parhaat cold brew -kahvit syntyvät vastajauhetuista kahvipavuista. Cold brew -kahvinkeittimet mahdollistavat kahvin valmistuksen monenlaisista kahvipavuista, joten anna omien makumieltymystesi ohjata valintaa. Kahvi cold brew -kannuille voi olla esimerkiksi vaaleapaahtoista, jolloin lopputuloksena on miellyttävän hapokas ja hedelmäinen kahvi. Keskipaahtoiset pavut taas tuovat kahviin tasapainoisia, herkullisen makeita vivahteita, minkä vuoksi ne sopivat cold brew -kahvin valmistuksen aivan erityisen hyvin. Tummapaahtoiset pavut tuovat kahviin voimakasta makua ja intensiivisyyttä, joten jos nautit enemmän miedommista kahvielämyksistä, vältä tummapaahtoisia vaihtoehtoja.

Jos nautit makeasta, vähemmän hedelmäisestä kahvista, suosittelemme kokeilemaan keskipaahtoisia Caprisette-kahvipapuja. Eläväisempien ja maultaan monitahoisempien cold brew -kahvien ystävät taas nauttivat todennäköisemmin Parallel- ja Black Crow White Pigeon -tuotesarjojen kahveista.

Myös erikoiskahvi sopii cold brew -kahvin valmistukseen

Kylmäuutettu kahvi on monen kokeneen kahviharrastajan valinta, eikä ihme – se on maultaan yleisesti ottaen melko rohkeaa, ja taatusti uniikkia. Kylmä vesi edesauttaa monitahoisten makujen kehittymistä, ja siksi kylmäuutetun kahvin valmistukseen sopivat erityisen hyvin makuvivahteiltaan ainutlaatuiset specialty- eli erikoiskahvit.

Jos maistelet mielelläsi uusia kahvimakuja, kokeile Black Crow White Pigeon -tuotesarjan specialty-kahveja: niiden avulla pääset tutustumaan specialty-kahvien laajaan makujen kirjoon, joka ulottuu tummista, maanläheisistä vivahteista aina kevyisiin, hienovaraisiin aromeihin asti. Jos tavoittelet aivan erityisen maukasta cold brew -kahvia, kokeile Afrikasta tai Aasiasta peräisin olevaa specialty-kahvia. Afrikkalaiset lajikkeet hurmaavat virkistävän marjaisilla, hedelmäisillä, kukkaisilla ja jopa teemäisillä vivahteillaan, aasialainen kahvi cold brew -kannulle taas on “raskaampaa” ja karvaampaa ja kahvissa maistuvat yleensä mausteiden, suklaan, tupakan, punaviinin tai puun vivahteet.

Jauhettu kahvi cold brew -kannuille

Vaikka maukkain cold brew -kahvi valmistuukin aina vastajauhetuista pavuista, myös valmiiksi jauhettu kahvi on hyvä vaihtoehto. Tutustu eri vaihtoehtoihin ja löydä omaan makuusi sopiva kahvi! Muistathan kuitenkin, että liian hieno jauhatus ei sovi cold brew -kahvin valmistukseen – tässä valmistusmenetelmässä kahvi on pitkän aikaa suorassa kosketuksessa veden kanssa, joten hienojakoinen jauhatus voi tehdä kahvista liian kitkerää ja voimakkaan makuista. Tästä syystä paras kahvi cold brew -kahvinkeittimelle on jauhatukseltaan keskikarkeaa tai karkeaa, jolloin lopputulos on herkullisen tasapainoinen!

Kofeiiniton kylmäuutettu kahvi

Jos välttelet kofeiinia, mietit ehkä parhaillaan, sopiiko cold brew -menetelmä kofeiinittoman kahvin valmistukseen. Hyviä uutisia – herkullinen kofeiiniton cold brew -kahvi on helppo valmistaa samalla tavalla kuin tavallinenkin kahvi: huolehdi siitä, että valitsemasi kofeiiniton kahvi on jauhatukseltaan ja paahdoltaan sopivaa ja valmista se cold brew -keittimelläsi tavalliseen tapaan.

Erityisen herkullinen kofeiiniton cold brew -kahvi valmistuu esimerkiksi Caprisette Lullaby Decaf -sekoituksesta, joka tuo kahviin upeita cashewpähkinöiden, kaakaon ja puun vivahteita. Erillisen maininnan ansaitsee myös Black Crow White Pigeon Colombia Decaf -specialty-kahvi, jonka suklaan ja karamellin vivahteita täydentää aavistus sitrushedelmien hapokkuutta.

Kahvilajitelmat cold brew -kahvinkeittimelle

Kylmäuutettu kahvi sopii täydellisesti kesäkuukausiin – se virkistää ihanasti kuumana kesäpäivänä, jolloin kahvia kuluukin helposti useampi kupillinen! Niinpä tavallinen 250 gramman kahvipaketti ei pitkään kestä, ja jotta kahvi ei pääse loppumaan kesken, suosittelemme tutustumaan verkkokauppamme kahvilajitelmiin! Kahvin monipakkaukset sisältävät useamman paketin samaa kahvia, kun taas kahvin maistelupakkaukset sisältävät useampaa erilaista kahvia. Muista samat tutut ohjeet, eli kiinnitä huomiota paahtoasteeseen, jauhatuskarkeuteen ja makuvivahteisiin, niin löydät omaan makuusi sopivan vaihtoehdon, joka sopii cold brew -kahvin valmistukseen!

Arabica-kahvi cold brew -kannulle

Moni pohtii, kannattaako kylmäkahvia valmistaa arabica- vai robusta-pavuista. Arabica-kahvipavut tunnetaan hienovaraisesta makeudestaan ja ne ovat yleensä myös hedelmäisiä ja erityisen tuoksuvia. Jos siis pidät kevyestä, makeasta ja lumoavan tuoksuvasta kylmäuutetusta kahvista, arabica-pavut ovat ehdottomasti paras valinta.

Robusta-kahvi cold brew -kannulle

Toisin kuin arabica, robusta on maultaan usein intensiivistä, karvasta ja maanläheistä. Voimakkaan makunsa ja korkeamman kofeiinipitoisuutensa vuoksi robustaa myydään harvoin sellaisenaan. Paljon todennäköisemmin löydät kaupan kahvihyllyltä arabican ja robustan sekoituksia, jotka sopivat kylmäuutetun kahvin valmistukseen aivan erityisen hyvin! Arabica-robusta-sekoituksesta valmistuu kylmäuutettu kahvi, jossa makeat ja intensiiviset maut ovat upeasti tasapainossa.

Kysyttävää?

Etkö löytänyt vastausta kaikkiin kysymyksiisi? Tai haluaisitko tietää lisää muista kahvityypeistä? Ota reippaasti yhteyttä – vastaamme mielellämme kysymyksiisi ja opastamme oikeaan suuntaan. Olet myös milloin tahansa tervetullut piipahtamaan myymälässämme!

Hyvä kahvi on vasta alku! Ota selvää, miten voit tuoda esiin sen täyden maun blogikirjoituksestamme ”Cold Brew – kahvi uudella tavalla”, jossa on paljon erilaisia mielenkiintoisia faktoja ja reseptejä.