Etiopia ja Uganda ovat todellisia kahviparatiiseja, joissa tuotetaan poikkeuksellisen laadukasta kahvia. Näillä alueilla viljelty Black Crow White Pigeon -kahvi tarjoaa ainutlaatuisia kahvielämyksiä – nauti mehevän hedelmäisestä ja kukkaisesta makuprofiilista sekä teetä ja viiniä muistuttavista vivahteista!
Aasialainen kahvi on nyt suositumpaa kuin koskaan, ja Myanmarin ja Vietnamin kaltaisten maiden kahvimarkkinat ovat kasvaneet tasaisesti viime vuosina, kun Aasiassa on keskitytty erityisesti korkealaatuisten kahvien viljelyyn. Tältä alueelta peräisin olevat Black Crow White Pigeon -erikoiskahvit tunnetaan omaleimaisesta maustaan, jota kuvaillaan usein karvaaksi, ja jossa on mausteisuutta sekä suklaan, tupakan, punaviinin ja puun vivahteita.
Eteläamerikkalainen specialty coffee -kahvi tarjoaa herkullisia makunautintoja – jos olet kokeilemassa specialty-kahveja ensimmäistä kertaa, aloita Etelä-Amerikasta! Suosittelemme tutustumaan etenkin brasilialaisiin ja kolumbialaisiin kahveihin, jotka hurmaavat tasapainoisilla mauillaan, luontaisella makeudellaan ja herkullisilla suklaan, pähkinöiden ja hedelmien vivahteillaan. Etelä-Amerikasta peräisin olevat Black Crow White Pigeon -kahvit ovat yleisesti ottaen vähemmän hapokkaita kuin afrikkalaiset, ja miedompia kuin aasialaiset kahvit.
Nauti herkullisista kahveista: keskiamerikkalaiset kahvit Guatemalasta Nicaraguaan ovat maultaan monipuolisia, ja voivat sisältää niin trooppisen hedelmäisiä kuin pähkinäisiäkin makuvivahteita. Yhteistä kaikille Keski-Amerikan kahveille on niiden ainutlaatuinen makuprofiili ja omaleimainen luonne.
Tiukat laatuvaatimukset. Kahvialan ammattilaiset tekevät kovasti töitä tuotannon jokaisessa vaiheessa taatakseen kahvin parhaan mahdollisen laadun. Kahvinviljelijät keräävät, käsittelevät ja lajittelevat pavut huolellisesti, ja paahtimot hyödyntävät asiantuntemustaan saadakseen kunkin kahvin ainutlaatuiset ominaisuudet esiin parhaalla mahdollisella tavalla. Lopputuloksena on täydellisen maukas kahvi!
Paahdettu parhaissa paahtimoissa. Caprisette-kahvit paahdetaan Euroopan parhaissa paahtimoissa Italiassa, Belgiassa, Alankomaissa ja Liettuassa. Eri maissa paahdetuilla kahveilla on omat ainutlaatuiset vivahteensa ja makuprofiilinsa, jotka juontavat juurensa erilaisiin kahviin liittyviin paikallisiin perinteisiin.
Täydellisen tuoretta. Caprisette-kahvipavut paahdetaan pienissä erissä maksimaalisen tuoreuden varmistamiseksi ja paahtoprosessin valvonnan helpottamiseksi. Lopputuloksena on täydellisen tuore kahvi, jonka hienovaraiset, luonnolliset maut saadaan esiin vain täsmälleen oikeanlaisella paahdolla.
Sopii kaikille valmistusmenetelmille ja kaikkien kahvijuomien valmistukseen. Caprisette-kahvi on aina herkullista, nautitpa sitä sitten mustana tai vaikkapa maidolla. Olemme valinneet huolellisesti kaikkein parhaat lajikkeet ja hienosäätäneet paahtoprosessia varmistaaksemme, että saat nauttia maukkaasta kahvista, valmistitpa sen sitten esimerkiksi täysautomaattisella kahvikoneella, suodatinkahvinkeittimellä, pressopannulla, mutteripannulla tai jollain muulla menetelmällä!
Caprisette Fragrante on keskitumma brasilialaisten papujen sekoitus (80 % arabicaa ja 20 % robustaa), joka miellyttää perinteisten kahvimakujen ystäviä. Tuoksussa on aavistus maapähkinävoita ja maussa maitosuklaan vivahteita. Tämä Caprisette-kahvi hemmottelee makupalettia hienovaraisen saksanpähkinäisellä jälkimaullaan, joka viipyilee suussa pitkään.
Tämä brasilialaisen ja hondurasilaisen kahvin sekoitus (80 % arabicaa ja 20 % robustaa) sopii perinteikkäiden makujen ystäville. Nämä Caprisette-pavut ovat voimakkaan aromikkaita ja rungoltaan täyteläisiä, ja tämän paahdoltaan keskivaalean kahvin jälkimaussa voi havaita tumman suklaan ja karamellin makeita vivahteita.
Tässä brasilialaisen ja ugandalaisen kahvin sekoituksessa on sekä keskipaahtoista arabicaa (80 %) että robustaa (20 %). Nauti karamellin, karvaan tumman suklaan ja herkullisten pähkinöiden vivahteista! Caprisette Crema sopii täydellisesti cappuccinon tai latten valmistukseen, joskaan maidon lisääminen ei ole välttämätöntä – tämä kahvi paljastaa makeat vivahteensa myös mustana!
Tässä brasilialaisten, meksikolaisten, ugandalaisten ja intialaisten kahvien sekoituksessa on keskipaahtoisia arabica- (80 %) ja robusta-papuja (20 %). Maussa on makean täyteläistä suklaisuutta, kuivattujen hedelmien vivahteita ja kevyttä marjaisuutta – koe ainutlaatuinen makuelämys!
Tämä Italiassa paahdettu Caprisette-kahvi on 100-prosenttinen arabica-sekoitus keskipaahtoisia brasilialaisia, meksikolaisia, intialaisia ja etiopialaisia papuja, jotka on poimittu huolellisesti käsin. Hemmottele aistejasi makean karamellin, liköörin ja täyteläisen kaakaon vivahteilla.
Näiden käsin poimittujen makeiden brasilialaisten kahvipapujen keskipaahto korostaa niiden luontaista makeutta. Tätä 100-prosenttista arabicaa siemaillessasi saat nauttia maitosuklaan, karamellin ja mantelin makuvivahteista.
Tämä 100-prosenttinen arabica-kahvi brasilialaisista ja hondurasilaisista pavuista sopii hienovaraisten makujen ystäville. Keskivaalea paahto tuo kahvin makean marjaisat ja karamellimaiset makuvivahteet esiin, ja mukana on myös hienovaraisia tumman suklaan vivahteita.
Tämä keskipaahtoinen brasilialaisten ja vietnamilaisten kahvien sekoitus sisältää sekä arabicaa (45 %) että robustaa (jopa 55 %!) – täydellinen valinta, kun kaipaat lisää energiaa! Nämä Caprisette-kahvipavut ovat erityisen maukkaita: mukana on vivahteita tummasta suklaasta ja paahdetuista pähkinöistä, ja hento mausteisuus saa haaveilemaan santsikupillisesta.
Tämä paahdoltaan keskitumma Caprisette kofeiiniton kahvi on valmistettu parhaista brasilialaisista, guatemalalaisista ja intialaisista arabica- ja robusta-pavuista. Erityisen pehmeässä maussa voi havaita cashewpähkinän, kaakaon ja puun vivahteita.
Nämä CHiATO-kahvikapselit sopivat annoskooltaan pienten ja mauiltaan voimakkaiden kahvien valmistukseen (voimakkuus 8/10). Kapseleissa on arabican ja robustan sekoitusta, jonka maussa voi havaita hienovaraisia tumman suklaan, pähkinöiden ja luumujen vivahteita. Jälkimaussa on miellyttävää makeutta.
Jos nautit kahvia mieluummin hieman suuremman annoksen kerralla, kokeile CHiATO Lungoa (voimakkuus 6/10). Tässä runsasaromisessa ja tasapainoisessa kahvissa on jämäkkä crema-kerros.
Tämä CHiATO-kahvikapseli on yhdistelmä täyteläistä espressoa ja pehmeää, makeaa maitovaahtoa. Täydellinen valinta heille, jotka rakastavat klassista italialaista cappuccinoa. Makea, kermainen juoma valmistetaan kahdesta kapselista. Kahvikapseli sisältää arabican ja robustan sekoitusta ja maitokapseli rasvatonta maitoa ja sokeria.
Tämä CHiATO-kahvi on tasapainoinen sekoitus voimakasta kahvia ja pehmeää maitovaahtoa. Kokeile tätä kahvikapselia, jos arvostat hieman erityislaatuisempia maitopohjaisia kahvijuomia. CHiATO Café au Lait on pakattu yhteen kapseliin, josta löytyy sekä kahvi että maito. Lopputuloksena on koostumukseltaan miellyttävä kahvijuoma, jota haluat nauttia kupillisen toisensa perään!
Kinuskinen, kermainen, täyteläinen ja sopivasti makea... tätä kahvia on mahdoton vastustaa! Nauti suolaisen karamellin, täyteläisen kahvin ja makean maidon yhdistelmästä.
Tämä samettisen pehmeä ja täyteläinen kaakao sopii kaikille, jotka rakastavat makeita herkkuja – niin lapsille kuin aikuisillekin. Täydellinen juoma viileisiin iltoihin, sunnuntaiaamiaisille tai niihin hetkiin, kun makeanhimo yllättää!
Kupillinen aromikasta kahvia ja loraus kermalikööriä… Voiko parempaa ollakaan? Itse asiassa voi – kermaliköörille maistuva CHiATOn jauhettu kahvi on täydellisen kermainen, pehmeä ja viettelevä!
Maistuisiko kahvi, jossa on mukana hasselpähkinöiden makeita makuvivahteita? Valitse CHiATO Hazelnut -jauhettu kahvi ja nauti ainutlaatuisesta kahvielämyksestä – aivan kuin aromaattisen kahvin ja upean, hasselpähkinäkermalla täytetyn leivonnaisen maut olisi yhdistetty samaan kuppiin!
CHiATO Caramel tuo mieleen tuoreen kinuskileivonnaisen – tämä kahvi on maustettu makeilla kermatoffeen ja sulatetun sokerin aromeilla! Nauti miellyttävän makeasta, täyteläisestä ja aromaattisesta kahvista.
CHiATO Amaretto tuo kahvikuppiisi amaretto-liköörin pähkinäisen makeat maut. Nauti makujen juhlasta – amaretton maut (manteli, aprikoosin kivet ja vanilja) sopivat täydellisesti yhteen korkealaatuisen kahvin kanssa.
Kermainen, täyteläinen ja miellyttävän makea CHiATO Crème Brûlée on yhdistelmä aromaattista kahvia ja klassisen ranskalaisen crème brûlée -jälkiruoan makuja. Nauti sellaisenaan tai valmista uniikki kahvijuoma: lisää suosikkimaitoasi, ja käsissäsi on crème brûlée latte macchiato!
Nämä Parallel-kahvipavut ovat peräisin Etiopiasta ja Tansaniasta. Makuvivahteiltaan monitahoiset afrikkalaiset arabica-pavut tuovat kahviin keveyttä ja trooppisen marjaisia, hedelmäisiä ja kukkaisia sekä teetä muistuttavia sävyjä, joihin yhdistyy myös hienovaraisia viinin vivahteita.
Tutustu intialaisista ja papua-uusiguinealaisista arabica-pavuista valmistettuun kahvisekoitukseen! Tämä maukas Parallel-erikoiskahvi on omaleimaisen makuinen – mukana on makeita kaakaon, neilikoiden ja kuivattujen hedelmien vivahteita.
Parallel 36 on herkullinen sekoitus väli- ja eteläamerikkalaisia arabica-papuja El Salvadorista ja Brasiliasta! Tässä kahvissa voi havaita upean suklaisia, maapähkinäisiä ja kukkaisia vivahteita, sekä puun sävyjä!
Cold brew- eli kylmäuutettu kahvi on tämän hetken kuumin kahvitrendi. Yhä useammat kahvinystävät suosivat cold brew -kahvia ja kokeilevat sen valmistusta innovatiivisilla kannuilla ja keittimillä, joita löytyykin markkinoilta jo laaja valikoima. Mutta mistä tietää, millainen kahvi cold brew -kannuille sopii, ja mistä sitä löytää?
Tässä tekstissä kerromme, mikä kahvilajike sopii cold brew -kahvin valmistukseen parhaiten, ovatko kokonaiset kahvipavut vai valmiiksi jauhettu kahvi parempi valinta, ja kannattaako kahvin valmistuksessa noudattaa jotakin tiettyä reseptiä, vai lähteä vain reippaasti kokeilemaan!
Selvennyksen vuoksi: cold brew -kahvi ei ole tavallista, jäähdytettynä tarjoiltua kahvia, vaan aivan tietynlaisella tavalla valmistettua kahvia – cold brew -kahvi uutetaan kylmässä vedessä, jolloin kahvipapujen maut tulevat aivan erityisellä tavalla esiin, eikä kahvissa ole juuri lainkaan hapokkuutta. Herkullisen raikas, täyteläinen ja makea kylmäuutettu kahvi valmistuu helposti esimerkiksi cold brew -kannulla. Kannattaa huomioida, että kylmäuutetun kahvin kofeiinipitoisuus on hieman tavallista kahvia korkeampi.
Sopiva kahvi cold brew -kannulle voi olla monenlaista – kaikki riippuu omista makumieltymyksistäsi. Jos pidät klassisesta italialaistyyppisestä kahvista, valitse arabican ja robustan sekoitus, jos taas pidät erityisen rohkeista mauista, kokeile specialty-kahveja. Suosittelemme välttämään ainoastaan erittäin hienoksi jauhettua tummapaahtoista kahvia – kahvin kylmäuuttaminen perustuu nimittäin siihen, että kahvi ja vesi ovat pitkän aikaa kosketuksissa toisiinsa, joten tummapaahtoisella, hienoksi jauhetulla kahvilla lopputuloksesta tulee todennäköisesti aivan liian pikantti ja kitkerä.
Testaa rohkeasti erilaisia vaihtoehtoja etsiessäsi omaa versiotasi täydellisestä cold brew -kahvista. Tuotevalikoimastamme löydät laajan kattauksen esimerkiksi kahvipapuja, specialty-kahveja, valmiiksi jauhettuja kahveja ja kofeiinittomia kahveja. Valitse suosikkisi ja kokeile kylmäuutetun kahvin valmistusta!
Parhaat cold brew -kahvit syntyvät vastajauhetuista kahvipavuista. Cold brew -kahvinkeittimet mahdollistavat kahvin valmistuksen monenlaisista kahvipavuista, joten anna omien makumieltymystesi ohjata valintaa. Kahvi cold brew -kannuille voi olla esimerkiksi vaaleapaahtoista, jolloin lopputuloksena on miellyttävän hapokas ja hedelmäinen kahvi. Keskipaahtoiset pavut taas tuovat kahviin tasapainoisia, herkullisen makeita vivahteita, minkä vuoksi ne sopivat cold brew -kahvin valmistuksen aivan erityisen hyvin. Tummapaahtoiset pavut tuovat kahviin voimakasta makua ja intensiivisyyttä, joten jos nautit enemmän miedommista kahvielämyksistä, vältä tummapaahtoisia vaihtoehtoja.
Jos nautit makeasta, vähemmän hedelmäisestä kahvista, suosittelemme kokeilemaan keskipaahtoisia Caprisette-kahvipapuja. Eläväisempien ja maultaan monitahoisempien cold brew -kahvien ystävät taas nauttivat todennäköisemmin Parallel- ja Black Crow White Pigeon -tuotesarjojen kahveista.
Kylmäuutettu kahvi on monen kokeneen kahviharrastajan valinta, eikä ihme – se on maultaan yleisesti ottaen melko rohkeaa, ja taatusti uniikkia. Kylmä vesi edesauttaa monitahoisten makujen kehittymistä, ja siksi kylmäuutetun kahvin valmistukseen sopivat erityisen hyvin makuvivahteiltaan ainutlaatuiset specialty- eli erikoiskahvit.
Jos maistelet mielelläsi uusia kahvimakuja, kokeile Black Crow White Pigeon -tuotesarjan specialty-kahveja: niiden avulla pääset tutustumaan specialty-kahvien laajaan makujen kirjoon, joka ulottuu tummista, maanläheisistä vivahteista aina kevyisiin, hienovaraisiin aromeihin asti. Jos tavoittelet aivan erityisen maukasta cold brew -kahvia, kokeile Afrikasta tai Aasiasta peräisin olevaa specialty-kahvia. Afrikkalaiset lajikkeet hurmaavat virkistävän marjaisilla, hedelmäisillä, kukkaisilla ja jopa teemäisillä vivahteillaan, aasialainen kahvi cold brew -kannulle taas on “raskaampaa” ja karvaampaa ja kahvissa maistuvat yleensä mausteiden, suklaan, tupakan, punaviinin tai puun vivahteet.
Vaikka maukkain cold brew -kahvi valmistuukin aina vastajauhetuista pavuista, myös valmiiksi jauhettu kahvi on hyvä vaihtoehto. Tutustu eri vaihtoehtoihin ja löydä omaan makuusi sopiva kahvi! Muistathan kuitenkin, että liian hieno jauhatus ei sovi cold brew -kahvin valmistukseen – tässä valmistusmenetelmässä kahvi on pitkän aikaa suorassa kosketuksessa veden kanssa, joten hienojakoinen jauhatus voi tehdä kahvista liian kitkerää ja voimakkaan makuista. Tästä syystä paras kahvi cold brew -kahvinkeittimelle on jauhatukseltaan keskikarkeaa tai karkeaa, jolloin lopputulos on herkullisen tasapainoinen!
Jos välttelet kofeiinia, mietit ehkä parhaillaan, sopiiko cold brew -menetelmä kofeiinittoman kahvin valmistukseen. Hyviä uutisia – herkullinen kofeiiniton cold brew -kahvi on helppo valmistaa samalla tavalla kuin tavallinenkin kahvi: huolehdi siitä, että valitsemasi kofeiiniton kahvi on jauhatukseltaan ja paahdoltaan sopivaa ja valmista se cold brew -keittimelläsi tavalliseen tapaan.
Erityisen herkullinen kofeiiniton cold brew -kahvi valmistuu esimerkiksi Caprisette Lullaby Decaf -sekoituksesta, joka tuo kahviin upeita cashewpähkinöiden, kaakaon ja puun vivahteita. Erillisen maininnan ansaitsee myös Black Crow White Pigeon Colombia Decaf -specialty-kahvi, jonka suklaan ja karamellin vivahteita täydentää aavistus sitrushedelmien hapokkuutta.
Kylmäuutettu kahvi sopii täydellisesti kesäkuukausiin – se virkistää ihanasti kuumana kesäpäivänä, jolloin kahvia kuluukin helposti useampi kupillinen! Niinpä tavallinen 250 gramman kahvipaketti ei pitkään kestä, ja jotta kahvi ei pääse loppumaan kesken, suosittelemme tutustumaan verkkokauppamme kahvilajitelmiin! Kahvin monipakkaukset sisältävät useamman paketin samaa kahvia, kun taas kahvin maistelupakkaukset sisältävät useampaa erilaista kahvia. Muista samat tutut ohjeet, eli kiinnitä huomiota paahtoasteeseen, jauhatuskarkeuteen ja makuvivahteisiin, niin löydät omaan makuusi sopivan vaihtoehdon, joka sopii cold brew -kahvin valmistukseen!
Moni pohtii, kannattaako kylmäkahvia valmistaa arabica- vai robusta-pavuista. Arabica-kahvipavut tunnetaan hienovaraisesta makeudestaan ja ne ovat yleensä myös hedelmäisiä ja erityisen tuoksuvia. Jos siis pidät kevyestä, makeasta ja lumoavan tuoksuvasta kylmäuutetusta kahvista, arabica-pavut ovat ehdottomasti paras valinta.
Toisin kuin arabica, robusta on maultaan usein intensiivistä, karvasta ja maanläheistä. Voimakkaan makunsa ja korkeamman kofeiinipitoisuutensa vuoksi robustaa myydään harvoin sellaisenaan. Paljon todennäköisemmin löydät kaupan kahvihyllyltä arabican ja robustan sekoituksia, jotka sopivat kylmäuutetun kahvin valmistukseen aivan erityisen hyvin! Arabica-robusta-sekoituksesta valmistuu kylmäuutettu kahvi, jossa makeat ja intensiiviset maut ovat upeasti tasapainossa.
Kysyttävää?
Etkö löytänyt vastausta kaikkiin kysymyksiisi? Tai haluaisitko tietää lisää muista kahvityypeistä? Ota reippaasti yhteyttä – vastaamme mielellämme kysymyksiisi ja opastamme oikeaan suuntaan. Olet myös milloin tahansa tervetullut piipahtamaan myymälässämme!
Hyvä kahvi on vasta alku! Ota selvää, miten voit tuoda esiin sen täyden maun blogikirjoituksestamme ”Cold Brew – kahvi uudella tavalla”, jossa on paljon erilaisia mielenkiintoisia faktoja ja reseptejä.
Voit valita, mitä evästeitä haluat meidän käyttävän. Osa niistä ovat välttämättömiä, eikä niitä siksi voi kytkeä pois päältä.
Nämä evästeet ovat välttämättömiä, jotta verkkosivustomme toimisi oikein, eikä niitä voi kytkeä pois päältä. Ne eivät kerää käyttäjän tunnistetietoja.
Näiden evästeiden avulla voimme optimoida verkkosivustoamme ja nähdä sivuston liikenteen lähteet. Käytämme tähän tarkoitukseen Google Analytics -alustaa. Kerätyistä tiedoista ei voi tunnistaa sinua, eikä niitä jaeta kolmansille osapuolille. Näiden evästeiden salliminen antaa sinulle mahdollisuuden käyttää live chat -toimintoa ja vastaanottaa siten apua konsulteiltamme.
Kukaan ei pidä mainoksista internetissä – varsinkaan täysin epäolennaisista mainoksista. Näiden evästeiden avulla pystymme tunnistamaan tarpeesi ja tuomaan esille vain olennaisimmat tarjoukset. Näet mainoksia, vaikka et ottaisi näitä evästeitä käyttöön, mutta silloin niitä ei ole räätälöity tarpeidesi ja kiinnostuksen kohteidesi mukaan.