Kahvipavut

Filter
Hinta
Valmistaja
Tyyppi
Kahvin piirre
Kahvipavun tyyppi
Kapselit sopivat laitteelle
Kahvityyppi
Paahtotaso
Lisäominaisuudet
Käyttettävä kahvi
Prosessi
Arabica lajike
Vesisäiliö
Tilavuus
Maidonvaahdottimen tyyppi
Ominaisuus
Alkuperä kahvialue
SCA-pisteet
Reseptimäärä
Kahvimyllyn tyyppi
Papusäiliön koko
Terien tyyppi
Maitosäiliö
Mutteripannun kapasiteetti
Sopii
Kahvikapseli sisältää
Annosten määrä
Lajit
Käyttötarkoitus
Annoksen mustalle kahville
Juoman resepti
Näyttö
Määrä
Säilyttää lämmön
Kupinlämmitin
Sarja
Sarja
Smart app
Maitojuomat
Annoskoko
Terien rakenne
Annoksen säätö maitokahville
Papusäiliöiden lukumäärä
Tallennettavat käyttäjäprofiilit
Toiminnot
Tyyppi
Tyyppi
Tyyppi
Tyyppi
Suklaa laji
Kofeiininpoistomenetelmä
Sykliät
Suositeltu päivittäinen kuppien määrä
Tuotteiden määrä paketissa
Maisteluopas
Ryhmien määrä
Suklaan tyyppi
Tuotemerkit
Vesijohtoverkko kytkentä
Ohjaustyyppi
Käyttää
Terän halkaisija
Ohjelmoitava jauhatusaika
Sisäänrakennettu mylly
Käyttäjän luomat reseptit
PID lämpötilansäädin
Painemittari
Kuuma vesisuutin
Ammattitason
Tarjoukset
114 esinettä

Tietoa kahvipavuista

Hyvän kahvin tärkein ainesosa? Hyvät kahvipavut tietysti! Kahvi hurmaa monitahoisella makumaailmallaan, josta jokainen kahvinystävä voi ahkeralla maistelulla ja erilaisia valmistustapoja kokeilemalla löytää omat suosikkivivahteensa. Mutta miten valita paras kahvipapu? Tähän kysymykseen ei ole yksiselitteistä vastausta, mutta kun tiedät, millaiset tekijät vaikuttavat valmiin kahvin makuun ja miten eri kahvilajikkeet eroavat toisistaan, kahvipapujen valinta on toivottavasti paljon helpompaa!

Miten löytää parhaat kahvipavut?

KahviKaverilta löydät laajan valikoiman erilaisia laadukkaita kahvipapuja. Eri vaihtoehdot on mahdollista suodattaa kahvityypin ja valmistusmenetelmän perusteella, mikä helpottaa valintaa huomattavasti. Verkkokaupastamme löydät tuotteita sekä tunnetuilta että nosteessa olevilta tuotemerkeiltä. KahviKaverilla on myös omia tuotemerkkejä, joiden tuotteista asiakkaidemme suosikkeja ovat esimerkiksi Caprisette-kahvi sekä erikoiskahvipavut Black Crow White Pigeon– ja Parallel-tuotesarjoista. 

Kun olet selannut tarjolla olevia kahvipapuja ja löytänyt mieleisesi vaihtoehdon, on tärkeää perehtyä siihen, miten saat valitsemistasi kahvipavuista mahdollisimman paljon irti. Kahvin makuun ja aromikkuuteen vaikuttavat merkittävästi valmistusmenetelmä, kahvin jauhatuskarkeus ja paahtoaste.

Kahvipapujen paahtaminen

Kun valmistat espressoa, valitse tummapaahtoiset pavut (maultaan täyteläinen, vähemmän hapan kahvi), mutta jos käytät suodatinkahvinkeitintä, valitse ennemmin keskipaahtoiset tai vaaleapaahtoiset pavut (makeampi, kevyempi ja hedelmäisempi kahvi).

Kahvipapujen jauhaminen

Kahvipapujen valinnan ohella yhtä tärkeä askel on myös kahvin jauhatus. Paras kahvipapu muuntuu maukkaimmaksi mahdolliseksi kahviksi vain silloin, kun kahvi on jauhettu oikealla tavalla, sillä kahvin jauhatus vaikuttaa merkittävästi lopullisen juoman makuun ja aromeihin. Sopiva jauhatuskarkeus vaihtelee valmistusmenetelmästä riippuen, joten aiheeseen on tärkeää perehtyä huolella.

Suodatinkahvi vaatii keskikarkean jauhatuksen. Keskikarkea jauhatus muistuttaa rakenteeltaan hienoa hiekkaa ja mahdollistaa veden tasaisen virtauksen kahvinporojen läpi, varmistaen tasapainoisen maun, joka ei ole liian mieto tai liian voimakas. Keskikarkea jauhatus auttaa myös ehkäisemään liiallista kuumuutta, joka voi vahingoittaa kahvin luonnollisia aromeja.

Espressokahvi taas vaatii papujen jauhamista hyvin hienoksi. Hienompi jauhatus muistuttaa rakenteeltaan jauhoja tai tomusokeria ja mahdollistaa veden nopean virtauksen kahvinporojen läpi, varmistaen intensiivisen ja voimakkaan kahvin, jossa on täyteläinen crema ja erottuvat aromit.

Espresso-kahvipavut: täyteläinen ja voimakkaan makuinen kahvi

Oletko täyteläisten, maultaan rohkeiden ja intensiivisten kahvien ystävä? Siinä tapauksessa ihastut taatusti espressoon! Tämä klassinen kahvijuoma tunnetaan monitahoisesta makumaailmastaan ja aromikkuudestaan ja valmistetaan erittäin hienoksi jauhetuista pavuista. Teoriassa mikä tahansa kahvipapu sopii espresson valmistukseen käytännössä huomaat kuitenkin nopeasti, että paputyypillä ja paahtoasteella on paljonkin merkitystä. Esimerkiksi arabica-kahvipavut tuottavat yleensä hienovaraisia, makeita ja hedelmäisiä makuja, kun taas robusta-pavuista valmistettu kahvi on maultaan voimakkaampaa ja karvaampaa.

Myös papujen paahtoasteella on suuri merkitys. Espressopavut ovat yleensä tummapaahtoisia, koska voimakas paahto tekee kahvista voimakkaamman makuista ja tuo kahviin täyteläisyyttä. Tummapaahtoiset espresso-kahvipavut tuovat valmiiseen kahviin usein suklaisia, pähkinäisiä ja karamellimaisia makuvivahteita, kun taas vaaleapaahtoiset kahvit ovat maultaan yleensä hienovaraisempia ja herkempiä ja tuovat kahviin sitruksisia ja omenaisen happamia vivahteita. Vaaleapaahtoisissa kahveissa voi havaita myös kukkaisia ja virkistävän marjaisia makuvivahteita, jotka tuovat kahvin makuun monipuolisuutta.

Toiveenamme on, että jokainen espresson ystävä löytäisi meiltä itselleen mieluisan kahvin, minkä vuoksi valikoimassamme on useita erilaisia kahveja sekä tunnetuilta että nosteessa olevilta tuotemerkeiltä. Tarjolla on myös erilaisia paahtoja ja jauhatuskarkeuksia. Tutustu myös KahviKaverin omien tuotesarjojen tuotteisiin, joista löydät parhaat espressopavut muun muassa päivittäisiin kahvihetkiin sekä ainutlaatuisia single origin -kahveja, jotka avaavat eteesi aivan uudenlaisen makujen maailman.

Suodatinkahvipavut: hienovarainen ja miedomman makuinen kahvi

Suodatinkahvinkeittimellä valmistettu papukahvi sopii erinomaisesti heille, jotka pitävät hienovaraisemmista mauista ja miedomman makuisesta kahvista. Integroidulla kahvimyllyllä varustetut kahvinkeittimet ovat hiljattain saapuneet kauppoihin kaikkien saataville. Näiden innovatiivisten laitteiden avulla kahvinystävät voivat nauttia hämmästyttävän aromikkaasta suodatinkahvista, joka on valmistettu vastajauhetuista pavuista. Saatavilla on myös käsikäyttöisiä kahvinsuodatusvälineitä, jotka mahdollistavat kahvinvalmistusprosessin täydellisen hallinnan. 

Suodatinkahvi on hienovaraisen makunsa vuoksi monen suosikki ja sopii heille, jotka rakastavat kokeilla uusia kahveja ja erilaisia makuja. Toisin kuin espresson valmistuksessa, suodatinmenetelmässä kahvi on suorassa kosketuksessa veden kanssa melko pitkään, mikä edistää luonnollisten makuvivahteiden kehittymistä. Kun valmistat kahvia suodatinkahvinkeittimellä, muista kiinnittää erityistä huomiota valitsemiesi kahvipapujen laatuun. Suodatinkahville hyvät kahvipavut ovat keskipaahtoisia tai vaaleapaahtoisia, eli makumaailmaltaan makeampia ja hedelmäisempiä. Tarkista, onko kahvipakkauksessa tai tuotekuvauksessa merkintää kahvin soveltuvuudesta suodatinkahvinkeittimelle. Jos suositeltua valmistusmenetelmää ei ole mainittu, valitse kahvi paahtoasteen mukaan.

Nyt kun tiedät suodatinkahvin tärkeimmät valintakriteerit, tutustu tuotevalikoimaamme, josta löydät hyvät kahvipavut myös suodatinkahvin valmistukseen. Myös KahviKaverin omista tuotesarjoista löytyy sopivia vaihtoehtoja herkullista suodatinkahvia varten.

Erikoiskahvipavut: uniikkien makujen ystäville

Erikoiskahvipavut mahdollistavat upean täyteläiset ja tuoksuvat kahvinautinnot! Specialty coffee tarkoittaa kahveja, joille Specialty Coffee Association (SCA) -yhdistyksen sertifioidut kahvimaistajat ovat antaneet vähintään 80 pistettä 100:sta. Valikoimistamme löydät specialty-kahveja maailman tunnetuimmilta kahvintuottajilta, ja mahtuupa mukaan myös kaksi itse kehittämäämme tuotesarjaa: Black Crow White Pigeon ja Parallel, joiden laadukkaat kahvipavut ovat saaneet korkeimmat mahdolliset pisteet aromikkuudesta, jälkimausta, makujen tasapainosta, happamuudesta, rungosta, puhtaudesta ja makeudesta.

Specialty-kahvien maailma avautuu parhaiten, kun valitset omaan makuusi sopivan paahtoasteen. Kevyesti paahdetut erikoiskahvipavut ovat maultaan luonnollisia ja hienovaraisen happamia ja mukana on hedelmäisiä vivahteita. Keskipaahtoiset pavut sopivat makean ystäville, kun taas tummapaahtoisten kahvien maku on yleensä huomattavasti voimakkaampi ja hieman karvaampi. 

Kahvin maailmaan tutustuessasi tulet ennemmin tai myöhemmin törmäämään termeihin “single-origin” ja “sekoitus”. Kahvisekoitukset sisältävät eri kahvinviljelyalueilta peräisin olevia kahvipapuja, kun taas single origin -kahvi eli alkuperämaakahvi sisältää vain yhdeltä alueelta tai jopa vain yhdeltä kahvitilalta peräisin olevaa kahvia. Myös KahviKaverin omista tuotesarjoista löytyy single origin -kahvi löydät sen nimellä Parallel, ja se tuo yhteen kahvisekoitusten ja single origin -kahvien parhaan puolet.

Kofeiiniton kahvipapu: nauti kahvista mihin aikaan päivästä tahansa

Kofeiinittomat kahvipavut sopivat täydellisesti niihin hetkiin, kun haluat nauttia maukkaasta kahvista ilman huolta kofeiinin vaikutuksista. Tavallisen kahvin tavoin myös kofeiiniton kahvi voi olla vaalea-, keski- tai tummapaahtoista, joten valitse omaan makuusi parhaiten sopiva paahtoaste. Valikoimistamme löydät kofeiinittomia vaihtoehtoja tunnetuilta tuotemerkeiltä, kuten Charles Liégeois, ja lisäksi saatavilla on myös omien tuotemerkkiemme kofeiinittomia kahveja – asiakkaidemme suosikkeihin lukeutuvat specialty-kahvi Colombia Decaf Excelso sekä hienovaraisia makuja tarjoava Lullaby Decaf. Kofeiiniton papukahvi on käsitelty kofeiinittomaksi turvallisilla, täysin luonnollisilla menetelmillä, kuten CO2-käsittelyllä ja innovatiivisella Swiss Water Process -menetelmällä. Nämä menetelmät poistavat suurimman osan kofeiinista, mutta säilyttävät kahvin hienoimmat aromit. Lopputuloksena on upean makuinen kupillinen kofeiinitonta kahvia, jota voi huoletta nauttia mihin aikaan päivästä tahansa!

Monipakkaukset: itselle tai lahjaksi

Jos maistelet mielelläsi uusia kahvimakuja, erilaiset kahvipapulajitelmat voivat olla harkinnan arvoinen vaihtoehto. Kahvin monipakkaukset taas ovat loistava valinta heille, jotka ovat jo löytäneet suosikkilajikkeensa. Valitse siis monipakkaus, jossa on useampi paketti samaa kahvia, tai kokeile kahvilajitelmaa, joka sisältää erilaisia kahvipapuja. Kahvilajitelmat sopivat erinomaisesti myös lahjaksi kahvia rakastaville ystäville!

Kahvipavut eri valmistusmenetelmille

Eri valmistusmenetelmillä on taipumus tuoda kahviin kätkeytyviä makuja esiin eri tavoin, silloinkin kun kahvi valmistetaan täysin samoista pavuista! Siksi kannustamme asiakkaitamme kokeilemaan erilaisia valmistustapoja avoimin mielin. Jos kuitenkin omistat jo tietynlaisen kahvinkeittimen tai jos olet varma, että olet jo löytänyt suosikkisi kaikista valmistustavoista, valitse valmistusmenetelmällesi parhaiten sopivat papukahvit, jotta pääset nauttimaan mahdollisimman maukasta ja laadukasta kahvia.

Kahvipavut täysautomaattiseen kahvikoneeseen

Innovatiiviset täysautomaattiset kahvikoneet ovat tehokkaita jauha jokainen kahvipapu yhdellä napinpainalluksella! Automaattisiin kahvikoneisiin sopivien kahvien pakkauksesta löytyy yleensä sana “espresso”, joka viittaa tässä tapauksessa kahvin valmistustapaan, eikä suinkaan tarkoita sitä, että kyseinen kahvi soveltuisi nautittavaksi ainoastaan espressona. Jos pakkauksesta ei kyseistä merkintää löydy, valitse kahvi paahtoasteen mukaan täysautomaattiset kahvikoneet soveltuvat parhaiten keski- tai tummapaahtoisten kahvien valmistukseen. Mitä vaaleampi paahto, sitä hitaammin papukahvit paljastavat makunsa; mitä tummempi paahto, sitä nopeampi tämä prosessi on.

Kahvipavut espressokeittimeen

Etsi pakkauksesta sanaa “espresso” myös silloin, kun valitset kahvipapuja espressokeittimeen. Espressokeittimelle paras kahvi on paahtoasteeltaan keski- tai tummapaahtoista: tällöin lopputuloksena on täyteläisempi ja aromikkaampi kahvi. Myös oikean jauhatuskarkeuden huomioiminen on tärkeää liian hienoksi jauhettu papukahvi estää veden virtauksen, kun taas liian karkea jauhatus voi johtaa vetiseen kahviin. Jos omistat espressokoneen tai harkitset sellaisen hankkimista, kotiin kannattaa hankkia myös kahvimylly, jotta voit aina varmistaa sopivan jauhatuskarkeuden.

Kahvipavut kahvinkeittimeen

Markkinoilla on saatavilla suodatinkahvinkeittimiä myös integroidulla kahvimyllyllä. Olipa kahvinkeittimessäsi mylly tai ei, suodatinkahvi tarjoaa silti ainutlaatuisen makuelämyksen! Kun valitset kahvia suodatinkahvinkeittimelle, suosi keski- tai vaaleapaahtoisia papuja, jolloin pääset nauttimaan erityisen makeasta, kevyestä ja hedelmäisestä kahvista. Kahvin pakkauksesta tai tuotekuvauksesta löytyvään tietoon kannattaa aina kiinnittää huomiota toiset papukahvit sopivat suodatinkahvin valmistukseen toisia paremmin. Jos sopivuudesta ei ole mainintaa, käytä ohjeena jälleen paahtoastetta.

Kahvipavut mutteripannulla

Mutteripannut valmistavat espressoa muistuttavaa kahvia, joka on maultaan intensiivistä ja täyteläistä. Kun haluat löytää täydelliset kahvipavut mutteripannulle, tee valinta ennen kaikkea omaan makuusi perustuen. Jos pidät voimakkaan makuisesta kahvista, joka saa olla hieman karvastakin, valitse tummemman paahdon kahvipapuja. Ne kannattaa kuitenkin jauhaa karkeammaksi ja kahvin valmistuksessa kannattaa käyttää vähemmän vettä. Keski- tai vaaleapaahtoisempi papukahvi on yleensä maultaan hienovaraisempaa ja monitahoisempaa. Jos kallistut viimeksi mainitun puoleen, jauha kahvi hienommaksi ja täytä mutteripannu täyteen vettä.

Kahvipavut pressopannulle

Tähän yleispätevään valmistusmenetelmään voit valita omaan makuusi sopivia kahvipapuja. Kahvipavut pressopannuille voivat olla paahtoasteeltaan melkeinpä millaisia vain. Muista kuitenkin, että mitä tummempi paahto, sitä karvaampi, voimakkaampi ja täyteläisempi kahvi. Keski- ja vaaleapaahtoisista pavuista taas valmistuu maultaan hienovaraisempia, makeampia ja hedelmäisempiä kahveja. Huomioi myös jauhatuskarkeus: sopivin vaihtoehto on keskikarkea tai karkea jauhatus.

Kahvipavut Chemex-keittimelle

Tämä valmistusmenetelmä saattaa vaatia hieman enemmän taitoa, mutta palkitsee vaivannäön. Paras Chemex-kahvi syntyy yleensä keski- tai vaaleapaahtoisista pavuista. Vaalea paahto tuo kahviin lisää hedelmäisyyttä ja keveyttä, kun taas keskipaahto on mauiltaan tasapainoisempaa. Tämä valmistusmenetelmä ei yleensä sovellu tummapaahtoisille kahveille, mutta jos tunnet hallitsevasi Chemex-keittimesi ja rakastat voimakkaita, erottuvia makuja, mikään ei estä kokeilemasta!

Kahvipavut kahvisuodattimelle

Kun valitset kahvipapuja valmistaaksesi kahvia V60-kahvisuodattimella tai vastaavilla valmistusvälineillä, kiinnitä huomiota erityisesti kahvin laadukkuuteen ja tuoreuteen. Myös kahvin paahtoasteella on merkitystä, kun etsit kahvisuodattimille sopivaa kahvia. Jos tavoitteenasi on valmistaa kevytrunkoinen, herkkä ja maukas pour over -kahvi, valitse keski- tai vaaleapaahtoiset kahvipavut. Keskipaahto tuo kahviin makeutta, kun taas vaaleapaahtoinen papukahvi mahdollistaa virkistävän hedelmäisen kahvin valmistuksen.

Kahvipavut Aeropress-keittimelle

Samoin kuin muutkin kahvinvalmistusvälineet, myös Aeropress-kahvinkeittimet vaativat oikeanlaista paahtoastetta. Paras Aeropress-kahvi valmistuu vaaleapaahtoisista pavuista, jolloin lopputuloksena on hienovarainen, hedelmäinen, herkullisen hapokas ja vain aavistuksen karvas kahvi. Vaaleapaahtoiset papukahvit tuovat Aeropress-kahviin yleensä myös ylimääräistä makeutta, kun taas tummapaahtoiset pavut sopivat voimakkaamman ja täyteläisemmän kahvin valmistuksen.

Kahvipavut cold brew -kahvin valmistukseen

Cold brew -kahvi on täysin ainutlaatuista niin makumaailmansa kuin valmistusprosessinsa puolesta. Jos olet kiinnostunut kylmäuutetusta kahvista ja haluat kokeilla tätä valmistusmenetelmää, valitse kahvipavut omien makumieltymystesi mukaan. Vaaleapaahtoisesta kahvista valmistat hedelmäisemmän ja happamamman kylmäuutetun kahvin, keskipaahtoinen kahvi taas tuo juomaan enemmän makeutta ja tummapaahtoinen papukahvi sopii täydellisesti rohkeiden, intensiivisten ja erottuvien makujen ystäville.

Kahvipavut ja lajikkeet: arabica vs. robusta vs. kahvisekoitukset

Kahvilajikkeita on olemassa lukuisia erilaisia, mutta pääset pitkälle muistamalla nämä kaksi: arabica ja robusta. Molemmilla on oma ainutlaatuinen makuprofiilinsa – jos pidät hedelmäisestä, kukkaisesta ja hapokkaasta kahvista, valintasi on arabica. Arabica-kahvipavut ovat yleisesti ottaen kofeiinipitoisuudeltaan melko kevyitä, ja niistä valmistettu kahvi on maultaan hienovaraisempaa. Jos taas pidät voimakkaista mauista, karvaudesta, sekä pähkinäisestä ja maanläheisestä makumaailmasta, robusta-kahvi saattaa olla sopivampi valinta. Robusta täydentää usein kahvisekoituksia, joihin se tuo täyteläisempää makua ja korkeampaa kofeiinipitoisuutta. Arabica- ja robusta-kahvisekoitukset ovat kokeilemisen arvoisia, sillä ne tuovat yhteen molempien lajikkeiden parhaat puolet.

Tilaa kahvipavut netistä

KahviKaverin verkkokaupasta tilaat laadukkaat kahvipavut helposti kotiin! Valikoimistamme löydät lukuisten tunnettujen tuotemerkkien lisäksi myös KahviKaverin omia tuotesarjoja, joista löydät sopivat vaihtoehdot erilaisille valmistusmenetelmille. Kahvitilauksen yhteyteen voit lisätä kätevästi myös erilaiset suodattimet. Hakutuloksia voi suodattaa: valitse kahvi tuotemerkin, tyypin, ominaisuuksien, lajikkeen, paahtoasteen, pakkauskoon, makuvivahteiden, viljelyalueen tai SCA-pisteiden perusteella.

Vaikeuksia valita?

Jos et tiedä minkä makuinen kahvi olisi omaan makuusi sopivin, tai millaisen jauhatuskarkeuden tai paahtoasteen valitsisit, tai jos haluat saada lisää tietoa saatavilla olevista kahveista, voit milloin tahansa kääntyä KahviKaverin ammattilaisten puoleen. Tavoitat meidät puhelimitse, sähköpostitse tai piipahtamalla myymäläämme, jossa voit samalla nauttia herkullisen kupillisen kahvia!