Kahvinvalmistuksen ohje: Chemex Antti Kahvikoneet Chemex kahvi Jaa: Link copy Ainutlaatuinen ja tyylikkään yksinkertainen design. Keksitty vuonna 1941 mutta edelleen muodissa. Kemistin kehittämä kahvinvalmistusväline, joka on päässyt jopa New Yorkin modernin taiteen museon (MOMA) näyttelyesineeksi. Vain yksi kahvinvalmistusväline sopii näihin kuvauksiin, ja se on kahvinystävien rakastama Chemex-kahvinkeitin. Vaikka tätä laitetta arvostetaan sen kauneuden vuoksi, on selvää ettei se tule olemaan ainoastaan näyttelyesine kotonasi. Chemex valmistaa niin hyvää kahvia, että siitä tulee varmasti osa jokapäiväistä elämääsi. Chemexillä valmistetaan kahvia suodatusmenetelmällä. Muotoilunsa ansiosta Chemexissä valmistettu kahvi uuttuu hitaasti ja tuottaa täyteläisen kupin kahvia, jossa on sopivasti happamuutta. Suodatinpaperi poistaa kahvista pienhiukkasia ja kahviöljyjä tehden kahvista puhtaampaa ja makeampaa. Oletko valmis pukemaan päällesi baristan esiliinan ja valmistamaan gourmet-tason kahvia? 🙂 Valmistus Valmistaaksesi kahvia tarvitset seuraavat tarvikkeet: Chemex kannu Chemex suodatin Kahvipavut (tällä kertaa käytössä Gesha-pavut) tai jauhettu kahvi Kahvimylly Vedenkeitin 1 vaihe Kiehauta vesi ja anna sen jäähtyä hetken. 2 vaihe Valitse mieleisesi kahvipavut ja jauha ne. Suosittelemme jauhamaan pavut puolikarkeiksi. Jos käytät jauhettua kahvia, voit ohittaa tämän vaiheen 😉 3 vaihe Taita Chemexin suodatin ja aseta se paikoilleen Chemexin yläosaan. 4 vaihe Huomasit varmaan, ettie suodatin pysy kunnolla paikoillaan? Sen vuoksi kaadamme seuraavaksi pienen määrän vettä suodattimen läpi. Näin suodatin liimautuu kunnolla lasipintaan ja samalla siitä poistuu epämiellyttävä paperin maku. Muista kaataa tämän jälkeen vesi pois kannusta. 5 vaihe Nyt voit lisätä kahvin suodattimeen. Jos pidätte vahvasta kahvista, voit käyttää reilusti kahvia – koska jauhettu kahvi ja vesi ovat kosketuksissa vain lyhyen aikaa, makuun ei ilmesty katkeruutta. 6 vaihe Kostuta kahvi kaatamalla sen päälle hieman kuumaa vettä. Odota noin 15-30 sekuntia. Tänä aikana kuuma vesi saa kahvin aukeamaan ja kuplimaan (blooming) sekä auttaa tuomaan parhaat maut esiin kahvista. 7 vaihe Kaada loput vedestä kahvin päälle liikuttamalla kättäsi rauhallisesti pyörivin liikkein. Näin varmistetaan, että kahvi uuttuu tasaisesti. 8 vaihe Ja nyt odotetuin osa. Näetkö, miten kahvi valuu suodattimen läpi kannun pohjalle? Hieman kärsivällisyyttä, niin pääset pian nauttimaan kahvistasi. 9 vaihe Lopultakin kahvi on valmis. Nautinnollisia kahvihetkiä! Kun olet maistanut kahvia, voit huomata kuinka silkkisen pehmeää ja aromikasta kahvia Chemex valmistaa. Se tuo esille kaikki kahvin parhaat makuominaisuudet ja sopii täydellisesti korkealaatuisten alkuperämaakahvien valmistamiseen. Ota Chemex osaksi aamurutiinejasi ja aloita pääväsi nautinnollisella kahvihetkellä!