Skip to content

3 helppoa ja nopeaa reseptiä, joilla nautit kahvistasi myös jälkiruokiesi kanssa

Jos olet todellien kahviharrastaja, on nauntinto päättää lounas tai päivällinen kupillisella tätä juomaa. Tai ehkäpä haluat ilahduttaa itseäsi kahvilla sekä jälkiruoalla? Huolellinen yhdistelmä voi todella jättää mieleenpainuvan maun. Jälkiruoan valmistuksessa käytetty kahvi voi myös auttaa tuomaan esiin raaka-aineiden erilaisia ominaisuuksia, ja mahdollistaa ainutlaatuisia kokemuksia. Joten miksemme nauttisi päivittäistä kofeiiniannostamme herkullisen jälkiruoan mukana?

Jotta et hukkuisi eri reseptien yltäkylläiseen tulvaan, valitsimme kolme nopeaa ja helppoa reseptiä rauhaliseen viikonloppuiltapäivään tai juhlaisempaan lounaaseen. Lisäksi, KahviKaveri Antti kertoo sinulle näiden jälkiruokien eri ominaisuuksista, jotka nousevat esiin hyvän kahvivalinnan avulla. Kutsumme sinut uusien makujen metsästykseen!

“Panna Cotta” kahvin kanssa

“Panna Cotta” on italiaa, ja tarkoittaa suoraan käännettynä “keitettyä kermaa”. Tähän perinteiseen italialaiseen jälkiruokaan tarvitset kermaa, sokeria ja vaniljaa. Liivate tekee seoksesta paksumpaa ja antaa kermalle paremman rakenteen. “Kokeellisimmille maustajille, suosittelemme höystämään tätä reseptiä vahvalla kupillisella espressoa. Tämä toimisi parhaiten “Caprisette Belgique”-kahvipavuilla, joiden tumman suklaan selkeä maku voi parantaa kahvin makua jälkiruoassa. Kun jälkiruoka on kevyt, vahva kupilllinen espressoa tai mustaa kahvia luo täydellisen balanssin. Todellisille kahvin rakastajille suosittelisin kupillista täyteläistä, tuoretta ja hedelmäistä Charles Liégeois “Magnifico” kahvia, joka auttaa paljastamaan kaikki maut mitä “Panna Cotta” voi tarjota.” – KahviKaveri Rami ehdottaa.

Tarvitset:

– 45 g tomusokeria
– 2 rkl liivatetta
– 200 ml vahvaa espressokahvia
– 180 ml kermaa
– 1 vaniljatanko
– 110 ml vettä

Valmistus:

1. Kaada lämmin vesi liivatteen päälle. Liuota tomusokeri mukaan. Voit käyttää myös tavallista sokeria, mutta liukenemisessa kestää kauemmin.
2. Lämmitä kerma ja vaniljatanko miedolla lämmöllä. Älä kuitenkaan unohda ottaa vaniljatankoa pois myöhemmin!
3. Sekoita puolet tomusokerista espresson kanssa, ja loput kerman kanssa.
4. Kaada molemmat seokset – kahvi ja kerma -annosvuokaan kerrostaen. Jokaisen kerroksen jälkeen laita vuoka jääkaappiin ja anna jäähtyä. Toista jokaisen kerroksen kohdalla.

Kahvi ja saksanpähkinäpiirakka

Kun kahvihammasta kolottaa ja makeannälkä iskee, on aika miettiä kahvia sekä saksanpähkinäpiirakkaa. Tämä piirakka todellakin häivyttää väsymyksen ja kohottaa energiatasoasi koko loppuväivän ajan. KahviKaveri Ramin mukaan tämä kahden aineksen yhdistelmä on todellinen klassikko, joka voidaan myös kokea kahvissa, jossa on pähkinäinen jälkimaku. Jotta pähkinät tulevat enemmän esiin, tämä resepti olisi vielä täydellisempi tuoreeltaan jauhettujen “Caprisette Fragrante” kahvipapuje kanssa, joiden jälkimaku muistuttaa maapähkinävoita. Vaikka tämä jälkiruoka on aika “raskas”, sitä tukee täydellisesti kevyt ja hedelmäinen kahvi, esimerkiksi Charles Liégeois “Bella Roma“.

Tarvitset:

– 50 g fariinisokeria
– 190 g sokeria
– Kourallinen saksanpähkinöitä
– Hyppysellinen kanelia
– 100 g voita
– 2 kananmunaa
– 150 g yleisjauhoja
– 150 ml luonnonjogurttia
– Loraus vaniljauutetta
– 3 tl leivinjauhetta
– Loraus öljyä
– 2 tl jauhoja ripotellen päälle
– Hyppysellinen suolaa

Valmistus:

1. Öljyä pieni uunipelti (20 cm x 20 cm) ja ripottele pinnalle 2 teelusikallista jauhoja.
2. Sekoita fariinisokeri, jauhetut pähkinät, kaneli ja 1 teelusikallinen juurijauhettua kahvia.
3. Sulata voi, sekoita sokerin kanssa. Vispaa kananmunat ja kaada mukaan jogurtti, vaniljauute, leivinjauhe ja suola. Sekoita varoen ja kaada hitaasti mukaan jauhot ja loput kahvista. Sekoita tasaiseksi, mutta älä sekoita liikaa.
4. Kaada puolet taikinasta pellille ja ripottele päälle puolet aiemmin valmistellusta kahvi- , fariinisokeri- , ja pähkinäseoksesta.
5. Paitsa 180-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Jos piirakkaan työnnetty hammastikku pysyy kuivana, leivos on valmis.
6. Ennen viipalointia ja tarjoilua, anna jäähtyä 10 minuuttia.

Kahvin kerma kermavaahdolla

“Tämä silkkinen, sileä ja sulava jälkiruoka sopii kaikenlaisiin tilaisuuksiin. Sen makeudessa on täydellinen tasapaino, kun taas jälkiruoassa olevan kahvin maku voitaisiin vahvistaa kupillisella espressoa, joka on valmistettu runsaan makuisista, “Caprisette Belgique” -kahvipapuista, joille on ominaista tummansuklainen jälkimaku. Jos olet valinnut jälkiruoan tuoreilla tai puristetuilla marjoilla, kokeile “Parallel 17” -kahvipavuista valmistettua kahvijuomaa. Kaakaon ja kuivattujen hedelmien aromi yhdistettynä yleisesti mietoon makuun, sopii täydellisesti marjojesi kanssa”, sanoo KahviKaveri Rami.

Tarvitset:

– 250 g sokeria
– 8 munankeltuaista
– 20 g liivatetta
– 500 ml kermaa
– 200 ml espressokahvia

Valmistus:

1. Valmista espressokahvi
2. Vatkaa munankeltuaiset hyvin 200 g sokerin kera ja kaada kattilaan. Kaada jäähtynyt kahvi ja lämmitä hitaasti kunnes seos paksunee.
3. Anna seoksen jäähtyä samalla sekottaen ja vispaten.
4. Vatkaa kerma ja 50 g sokeria. Sekoita hitaasti kerman ja liivatteen kanssa. Kaada seos vuokaan ja anna jäähtyä.
5. Jäähdyttyä tarjoile ilman vuokaa marjahillon kera.