Black Crow White Pigeon – tarinoita erityislaatuisista kahveista. Näiden tarinoiden päähenkilöt ja kertojat – Black Crow ja White Pigeon – ilmentävät specialty-kahvien huomattavan monipuolista makupalettia: tummista, vahvoista ja maanläheisistä vivahteista kevyisiin, hentoihin aromeihin. Kaikki mahdolliset makujen ihmeet mahtuvat näiden kahvien tarjoamalle laajalle makujen skaalalle, joka alkaa täydellisestä pimeydestä ja muuttuu hitaasti hengen salpaavaksi valkeudeksi. Liity mukaan ja lähde unohtumattomalle makumatkalle.
Jokaisella tämän tuotesarjan kahvilla on kerrottavanaan oma ainutlaatuinen tarinansa – siksi kahvit on pakattu kirjan lukuja muistuttaviin pakkauksiin, luvusta 1 aina lukuun 24 asti. Tarinat erityislaatuisista kahveista odottavat, hyppää mukaan mistä luvusta tahansa ja ala luoda omaa kahvitarinaasi.
Specialty-kahviksi kutsutaan sellaisia kahveja, jotka ovat sertifioitujen kahvimaistajien (tunnetaan myös nimellä Q-luokittelijat) arvioimia. Arviointi tapahtuu Specialty Coffee Association -yhdistyksen (SCA) kehittämää erityistä asteikkoa käyttämällä ja specialty-kahvit ovat saaneet vähintään 80 pistettä täydestä 100 pisteestä. Prosessin aikana arvioidaan erilaisia ominaisuuksia, kuten aromi, maku, jälkimaku, happamuus, täyteläisyys, makujen tasapaino, makeus, maun ”puhtaus”… On syytä huomata, että specialty-kahvien osuus koko maailmassa tuotetusta kahvista on vain 10 %, mikä tarkoittaa, että nämä kahvit kuuluvat maailman laadukkaimpiin.
On tärkeää ymmärtää, että specialty-kahvien makuvivahteet eivät ole keinotekoisia makuja. Sen sijaan ne ovat luonnossa esiintyviä, hentoja ja hienovaraisia makuja. Jos kahvin kuvaillaan maistuvan esimerkiksi mustikalle tai maitosuklaalle, saatat kahvia juodessasi löytää siitä makuja, jotka muistuttava mustikkaa tai maitosuklaata. Voit ajatella specialty-kahvien esittelyissä kuvailtua makumaailmaa samalla tavoin kuin viinien tai teelaatujen kuvauksia.
Specialty-kahvien makumaailma on erittäin monipuolinen: tummista, vahvoista, maanläheisistä sävyistä kevyisiin, hentoihin aromeihin. Olemme ryhmitelleet kahvimme niiden hallitsevien makujen perusteella: valkoiset pakkaukset edustavat hedelmäisempää profiilia, jossa on enemmän kukkaisia tai marjaisia sävyjä, kun taas mustat pakkaukset sisältävät maanläheisempiä kahveja, jotka ovat yleensä suklaisempia.
Jos olet valmis kokeilemaan rohkeasti uutta, voit aloittaa mistä tahansa näistä kahveista! Jos etsit jotain yllättävää, kannattaa kokeilla afrikkalaista kahvia: se on erityisen eloisaa ja saattaa saada sinut kyseenalaistamaan tähänastiset kahvivalintasi. Jos taas haluat aloittaa jostain turvallisemmasta, suosittelemme kokeilemaan Brazil Santa Luzia -kahvia, brasilialaista klassikkoa.
Kun valitset itsellesi sopivaa specialty-kahvia, ota huomioon tuotteen kuvauksessa tai pakkauksessa olevat tiedot:1. Kahvin viljelyalue. On toki totta, että jokainen specialty-kahvi on omalla tavallaan ainutlaatuinen. Tietyiltä alueilta tai maanosista peräisin olevat kahvit sisältävät kuitenkin usein tietynlaisia toistuvia vivahteita. Afrikkalaiset kahvit ovat yleensä erityisen eksoottisia: niissä on marjojen, hedelmien, kukkien ja jopa teen tai viinin vivahteita. Aasialaisille lajikkeille on ominaista suurempi määrä kitkeriä ja erityisen ”raskaita” sävyjä: niissä voi olla mausteiden, suklaan, tupakan, punaviinin tai puun makuja. Etelä-Amerikasta peräisin olevat kahvit ovat tasapainoisia ja luonnostaan makeita: niissä on yleensä suklaan, pähkinöiden ja hedelmien sävyjä. Näissä lajikkeissa on yleensä vähemmän hapokkuutta kuin afrikkalaisissa lajikkeissa, ja ne ovat hienovaraisempia kuin aasialaiset kahvit. Keski-Amerikan kahvit taas ovat erityisen vivahteikkaita ja eloisia: niissä esiintyy usein trooppisten hedelmien ja pähkinöiden sävyjä.2. Korkeus. Kaikki specialty-kahvit viljellään korkeissa maastoissa. Mitä suurempi korkeus merenpinnasta on, sitä kauemmin kahvimarjojen kypsyminen kestää ja sitä monitahoisempi on tuloksena oleva maku. Näin ollen korkealla sijaitsevilla alueilla kasvatetuille kahveille on ominaista runsas makumaailma ja ihastuttavan makeat vivahteet.3. Prosessointimenetelmä. Luonnollisella menetelmällä käsitellylle kahville on yleensä ominaista täyteläisempi runko sekä makeampi ja mehukkaampi maku. Pesumenetelmällä käsitellyt pavut sen sijaan saavat erityisen puhtaan makuprofiilin: tällaiset kahvit ovat yleensä kevyempiä, herkempiä ja hedelmäisempiä. Hunajamenetelmä antaa kahville keskitäyteläisen rungon, makeampia sävyjä ja teetä muistuttavan jälkimaun, kun taas anaerobinen menetelmä antaa erityisen hedelmäisen ja eksoottisen maun.4. SCA-pisteet. Mitä korkeampi SCA-pistemäärä on, sitä myönteisemmin asiantuntijat ovat arvioineet kahvin – ja sitä kiehtovampi ja yllättävämpi sen makuprofiili on.5. Paahtoaste ja suositellut valmistusmenetelmät. Vaaleat paahdot sopivat yleensä suodatinkahviin ja kuppikahviin, kun taas specialty-kahvivalikoimamme keskipaahtoiset ja tummemmat paahdot sopivat millaiselle valmistusmenetelmälle tahansa. Suositeltavat valmistustavat on ilmoitettu kunkin kahvin kuvauksessa.6. Makumaailman kuvaus. Myös makumaailman kuvaukseen kannattaa kiinnittää huomiota.
Voit valita, mitä evästeitä haluat meidän käyttävän. Osa niistä ovat välttämättömiä, eikä niitä siksi voi kytkeä pois päältä.
Nämä evästeet ovat välttämättömiä, jotta verkkosivustomme toimisi oikein, eikä niitä voi kytkeä pois päältä. Ne eivät kerää käyttäjän tunnistetietoja.
Näiden evästeiden avulla voimme optimoida verkkosivustoamme ja nähdä sivuston liikenteen lähteet. Käytämme tähän tarkoitukseen Google Analytics -alustaa. Kerätyistä tiedoista ei voi tunnistaa sinua, eikä niitä jaeta kolmansille osapuolille. Näiden evästeiden salliminen antaa sinulle mahdollisuuden käyttää live chat -toimintoa ja vastaanottaa siten apua konsulteiltamme.
Kukaan ei pidä mainoksista internetissä – varsinkaan täysin epäolennaisista mainoksista. Näiden evästeiden avulla pystymme tunnistamaan tarpeesi ja tuomaan esille vain olennaisimmat tarjoukset. Näet mainoksia, vaikka et ottaisi näitä evästeitä käyttöön, mutta silloin niitä ei ole räätälöity tarpeidesi ja kiinnostuksen kohteidesi mukaan.